Döntõ a cél az ifjú Vörös Ördögöknek

Paul McGuinness, a Manchester United akadémiai csapatának edzõje számít fiataljaira, hogy fordítsák a maguk javára az ellenük szóló oddsokat, és jussanak be az Ifjúsági FA kupa döntõjébe.


A múlt hónapban a Vörös Ördögök 2-1-es vereséget szenvedtek az Old Traffordon az elõdöntõ elsõ mérkõzésén, és most azzal a nem titkolt vággyal fognak pályára lépni a Chelsea elleni visszavágón, hogy bejussanak a Blackburn ellen játszandó döntõbe, miután 2011-ben egyszer ez már sikerült nekik, szintén a londoniak testén keresztül.

 

A csapat fiatalabb tagjai Húsvétkor az Aegon Future Cup elnevezésû tornán képviselték a klubot, ahol csak tizenegyesekkel kaptak ki az Ajax elleni döntõben, azonban az értékes tapasztalatok mellett negatívumai is voltak a kiruccanásnak, ugyanis James Wilson, aki március 16-án a csapat egyetlen gólját szerezte a Kékek ellen, lábsérülést szenvedett Amszterdamban.

 

 

"Hatalmas elõnyei vannak annak, hogy az Ifjúsági FA kupában játszhatunk" - kezdte McGuinness a ManUtd.com-nak.

 

"Ez a sorozat nagyon fontos. A klubnál az elsõ és legfontosabb a felnõtt csapat szereplése, de a csapat magját és szívét tradícionálisan az itt nevelkedõ fiatal játékosok alkotják. Nagyon fontos, hogy ezt a tradíciót folytatni tudjuk."

 

"Az Ifjúsági FA kupa egy nagyon jó szimulációja a felnõtt meccseknek. Ez nagyszerû érzéssel tölt el bennünket, és éppen ezért komolyan is vesszük. A fiúk tisztában vannak a klub tradícióival, és szeretnék továbbvinni az eddigi hagyományokat. Ilyenkor hotelekben szállunk meg, és amikor leszállnak a buszról, és látják, hogy olyan stadionokban kell bizonyítaniuk, amelyekben a Premier League csapatai játszanak, akkor mindennél elszántabbá válnak."

 

"Tavaly a Chelsea elleni idegenbeli mérkõzésen történt, hogy az egyik biztonsági ember azt mondta, hogy azt hitte, a Manchester United felnõtt csapata fog játszani. Éppen ezt akarjuk elérni. Olyanok vagyunk, mint a felnõtt csapat, és úgy is próbálunk játszani, mint õk, és néhányuk késõbb akár addig is vihetik, hogy majd ott játszanak. Soha nem lehet tudni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!