FAYC: Chelsea 1-1 United

A Vörös Ördögök kiestek az ifjúsági FA Kupából, miután a Stamford Bridge gyepén elért 1-1-es döntetlen nem volt elég ahhoz, hogy továbblépjenek a rangos sorozat döntõjébe.


A Kékek revansot akartak venni a tavalyi, ugyanezen a szinten elszenvedett vereségért és végül Lucas Piazon találatával, 3-2-es összesítéssel õk jutottak a döntõbe. A találkozón Jack Barmby tovább folytatta remek sorozatát, hiszen a kupa minden szintjén betalált ellenfeleinek, összesen hat gólt szrezve az idei kiírásban.

Paul McGuinness csapatából elõször Jack Barmby veszélyeztetett, de remek elfutása utáni lövését Jamal Blackman az alsó sarok elõl szögletre tudta tolni, majd Joe Rothwell helyzeténél is hárítani tudott a kapus. A másik kapu elõtt Adam Nditi lõhetett, ám Jonny Sutherlandnek még sikerült a gólvonal elõtt megfognia a labdát, majd a veszélyes Piazon láthatta, ahogy lövése a vendégek kapitányán, Luke McCullough-on megpattan és elkerüli a célt.

A Vörös Ördögök higgadtnak és eltökéltnek tûntek és nem is volt meglepõ, amikor Jack Barmby kiegyenlítette az összetett állását. Tyler Blackett, Rothvell és Mats Daehli közremûködése után került a szélsõhöz a labda, aki bal lábbal Blackman kapujába talált. Nicolas Ioannou nagyon fontosat mentett még a szünet elõtt egy olyan mérkõzésen, melyen késélen táncolt a továbbjutás.

Amin Affane lõtt mellé, majd Rothwell remek passza után Sam Byrne lehetõségénél mentett hatalmasat a hazai kapus. Tovább építették támadásaikat a csapatok, elõbb McCullough blokkolta Piazon lövését, majd Jack Barmby ugratta ki a bátran elõrefutó Liam Grimshaw-t, de a védõ mellé lõtt.

A legtöbb hazai támadás a bal oldalon futott végig, mint az egyenlítés elõtt is. Húsz perccel a találkozó vége elõtt Piazon lõtt léc alá, kiegyenlítve a találkozót, összetettben pedig ismét egy gólos elõnyhöz juttatva a Chelsea-t. Bár a találat elõtt Ioannou ellen Islam Feruz vélhetõen szabálytalanságot követett el, az akció azonban továbbmehetett.

Nem sokkal késõbb Feruz lövését ujjheggyel tolta léc fölé Sutherland. A United próbált visszajönni a párharcba, behozták azt a James Wilsont is, aki az amszterdami tornán láb sérülést szenvedett. Azonban a Chelsea jelentette a nagyobb veszélyt, ezúttal Alex Kiwomya helyzetét kellett fognia Sutherlandnek. Még egy lehetõség adódott a United elõtt, Wilson passza után Barmby lõhetett, de kapu mellé talált, így 3-2-es összesítéssel a Chelsea került az FA Youth Cup döntõjébe.


FA Youth Cup, elõdöntõ, visszavágó
Chelsea 1-1 Manchester United
Stamford Bridge

United: Sutherland - Grimshaw, McCullough, Ioannou, Blackett - Rothwell, Pearson - Daehli(Rudge 83.), van Velzen, Barmby - Byrne(Wilson 81.)
Nem használt cserék: Coll, Hendrie, Ekangamene.


Gólszerzõ: Piazon 70' illetve Barmby 36'
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!