De Gea: A rajongók segítettek

David De Gea szerint a Manchester United rajongóinak is nagy szerepe van a teljesítményében tapasztalható javulásban.


A nehézkes kezdés ellenére az Atletico Madrid csapatából érkezõ fiatal kapus nagy változáson ment keresztül a bajnokság második szakaszában.  
 
De Gea kiváló teljesítményével hozzájárult csapata pole pozíciójához a bajnokság végéhez közeledve. A fiatal kapusnak folyamatosan, hat mérkõzésen keresztül sikerült kapott gól nélkül lehoznia a meccseket. De Gea azt mondja, ez nem sikerülhetett volna a szurkolók támogatása nélkül.
 
"Az mindig ad valami pluszt, ha a rajongók melletted vannak. Ez egy megfoghatatlan dolog, de ha pályára lépek és érzem a szurkolók támogatását sokkal többre vagyok képes" - mondta a játékos a ManUtd.com-nak.
 
"A rajongók támogatása egy extra ösztönzõ erõ. Amikor érzem, hogy több ezer ember biztat és bízik bennem, olyan nyugalom tölt el a pályán amitõl képes leszek a legjobb teljesítményemet nyújtani."
 
"Persze keményen meg kellett küzdenem, hogy bebizonyítsam, megállom a helyem. Amióta idekerültem, folyamatosan fejlõdöm és mindent megteszek azért, hogy méltó tagja lehessek a Manchester Unitednek."
 
 
De Gea egyik legfontosabb hozzájárulása a United címvédésért folytatott küzdelemhez, amikor a Chelsea ellen 3-0 ról feljövõ és kiegyenlítõ csapatát megvédte Juan Mata lövésétõl. A Stamford Bridge-n de Gea az utolsó pillanatban ujjheggyel védte ki Mata lövését. 
 
"Ha az egész szezont nézzük, akkor volt több nagy védés és fontos gól is, de azt hiszem valóban meghatározó volt, hogy az utolsó percben sikerült kivédenem Mata lövését."
 
"Ettõl a ponttól kezdve kezdem élvezni a rajongók bizalmát is, és ez egy hatalmas lökést adott számomra."
 
A futballszakértõk véleménye szerint a fiatal kapus nehézkes kezdésének oka az angol bajnokságban, hogy az nagy mértékben eltér a de Gea által megszokottaktól. Viszont a kapus szerint több hasonlóság is van a spanyol és az angol versenysorozat között.
 
"A taktika nem sokban különbözik és stílusbeli hasonlóságok is vannak, bár az angol ligában kicsit keményebb, agresszívabb harc folyik."
 
"Ezért megpróbáltam egy pár kilót felszedni. Sokat járok a konditerembe, hogy izmosodjam, de azért a legfontosabb a koncentrálóképesség szerintem egy kapus számára. Ezért gondolom, hogy a két bajnokság taktikai szempontból nem nagyon különbözik." 
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!