Mancini még mindig a Unitedre fogadna

Roberto Mancini kijelentette, továbbra is a Manchester United a favorit, hogy megnyerje a Premier League bajnoki címét, és nincs extra nyomás alatt, azáltal, hogy három pontosra csökkent az elõnyük.


Sir Alex Ferguson legénysége a hétvége elõtt még úgy tûnt, hogy egyértelmûen kezében tartja sorsát, de elszórták elõnyüket azáltal, hogy egy fordulatos meccsen csak 4-4-es döntetlent játszottak az Everton ellen az Old Traffordon.

 

Ezzel szemben a Manchester City maximálisan megtett minden tõle telhetõt hátránya ledolgozásáért, és idegenben 2-0-ra legyõzték, és ezzel ki is ejtették a Wolverhampton Wanderers együttesét, így lõtávolon belülre kerültek az egy hét múlva, az Etihad Stadiumban esedékes városi rangadó elõtt a Unitedhez képest.

 

Ha a Kékek nyernének jövõ hétfõn otthonukban, akkor gólarányuknak köszönhetõen megelõzhetnék a címvédõt, és átvehetnék a vezetést a tabellán úgy, hogy már csak két forduló lenne hátra az idei szezonból, ám menedzserük, Roberto Mancini hajthatatlan azt illetõen, hogy szerinte a Vörös Ördögök vannak pole pozícióban az aranyérmet illetõen.

 

"Csak egy csapat nyerheti meg a bajnokságot" - kezdte az Internazionale-val a Serie A-ban már többször csúcsra érõ edzõ.

 

"Soha életemben nem fogadtam, de ha arra kérnének, hogy valamelyik csapatra tegyem fel a pénzemet, akkor 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a Unitedre tenném, hogy õk nyerik meg a bajnoki címet."

 

"Nem küldtem üzenetet még soha Sir Alexnek. De ha megtenném, akkor csak is az állna benne, 'Gratulálok a szezonjukhoz, és a bajnoki címükhöz'."

 

 

Jelen állás szerint egyébként úgy tûnik, hogy a Mancini által az utóbbi hetekben megkezdett nyilatkozatháború kezd kifizetõdni, de a City elsõ embere szeretné, ha továbbra sem játékosaira irányulna minden figyelem.

 

Azt illetõen, hogy a United vagy a City áll-e nagyobb nyomás alatt, Mancini így felelt:

"Nem hiszem, hogy nyomás alatt lennének, mert õk ezt már megszokták az évek alatt."

 

"Számunkra ez egészen más, mert hosszú idõ után csak most vagyunk elõször ilyen helyzetben. Jelen pillanatban azonban ránk nem nehezedik semmilyen nyomás, ugyanis nem mi vagyunk az esélyesek a végsõ gyõzelemre."

 

"De szeretnénk, ha sikerülne jól befejeznünk ezt a szezont. Ez nagyon fontos számunkra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!