Mancini fél a United csapatszellemétõl

A Manchester City menedzsere, Roberto Mancini fél tõle, hogy a Manchester United fantasztikus csapatszelleme dönthet a két csapat között a bajnoki hajrában.


A City három pontos hátrányból követi Sir Alex Ferguson legénységét, mielõtt a két csapat bajnoki döntõnek is beillõ mérkõzésen megütközik egymással hétfõn este az Etihad Stadiumban.

 

Egy esetleges gyõzelemmel Mancini fiai gólarányuknak köszönhetõen az élre állhatnának, de az olasz taktikus szerint a címvédõ nagyobb tapasztalata a bajnoki cím megszerzésében saját csapata esélyei ellen szólhat.

 

"Az elmúlt húsz évben a Manchester United folyamatos gyõzelmi szériában van" - kezdte az Internazionale egykori edzõje a France Football címû neves szaklapnak.

 

"Még amikor a tabellán mögöttünk álltak leszakadva, akkor is tudták mélyen legbelül, hogy képesek lesznek visszakapaszkodni. Ezt a hihetetlen erõt azokból a sikerekbõl merítik, amelyet elértek a fentebb nevezett idõszakban."

 

"Az hogy gyakran játszottunk a United ellen, sokat segített a fejlõdésünkben, és ezáltal sokat tanulhattunk. Most már sokkal közelebb állunk hozzájuk, mint korábban bármikor, de õk még mindig jobb csapat, mint mi."

 

"Sokkal több tapasztalattal rendelkeznek, és a csapatszellemük miatt úgy érzem, hogy erre építhetnek is."

 

"Nem tudom ki fog nyerni. A Uniteden múlik."

 

 

Mancini legutóbbi nyilatkozata akár pszichológiai hadviselésként is értelmezhetõ, amellyel szeretné levenni játékosai válláról, a rájuk nehezedõ egyre nagyobb nyomást.

 

Korábban már kijelentette, hogy a bajnoki cím sorsa csak azért nem dõlt még el, mert a United váratlan pontvesztésekbe szaladt bele - elõbb kikaptak a Wigantõl, majd másfél héttel késõbb döntetlent értek el az Everton ellen. De a City menedzsere szerint az Everton elleni pontosztozkodás nem változtatott meg semmit, és a gyengébb eredmények ellenére is nagy elõnnyel rendelkezik a United.

 

"Nem néztük a United Everton elleni meccsét, mert éppen a Wolves elleni bajnokinkra készültünk" - tette hozzá.

 

"Nem kértem, hogy tájékoztassanak az eredmény alakulásáról, így nem láttam Steven Pienaar gólját sem, amellyel 4-4 lett a találkozó. Összességében elmondható, hogy az a gól sem változtatott meg semmit. Most már régóta a United mögött állunk a tabellán, és hétfõn gyõzelmi kényszerben leszünk, míg a United pontelõnybõl és könnyebb sorsolással vághat neki a mérkõzésnek."

 

"Õk a Swansea City és a Sunderland ellen fognak játszani - akiknek már nincs semmilyen céljuk, amiért játszhatnának - míg mi a jól teljesítõ Newcastle, és az ellen a QPR ellen lépünk pályára az utolsó két fordulóban, akik még a bennmaradásért harcolnak. A United elleni meccs akár úgy is végzõdhet, hogy nem dõlt még el semmi."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!