U18: Everton 2-1 United

A United akadémiája 2-1-es vereséget szenvedett az Evertontól az igen szeles Finch Farmon.


A szeles idõ befolyásoló tényezõ volt, ám a Vörös Ördögök így is elõnyhöz jutottak a 12. percben. Mats Daehli szerzett labdát a félpályán, majd remekül továbbított Sam Byrne-höz. Az ír visszapasszolt a norvég középpályásnak, aki a tizenhatos szélérõl szerezte meg a vezetõ találatot.

Szép találat volt ez Daehlitõl, aki elõtt adódott még lehetõség, de James Fitzgibbon, a hazaiak fiatal kapusa hárítani tudott. Az új fiú, Andreas Pereira is bemutatott néhány remek megmozdulást a középpályán, míg Ben Pearson egy szöglet után lõtt fölé.

Conor Grant szabadrúgása úgy tûnt, mindenki mellett elmegy, ám végül Pierluigi Gollininek kellett védenie. Nem sok helyzete volt az Evertonnak, leginkább a másik kapu állt veszélyben. Byrne-nek sikerült túljárnia az Everton kapusának eszén, de végül mellé lõtt, majd ugyanígy tett Gyliano van Velzen is.

A második félidõben a szél által támogatott hazaiak sokkal jobban kezdtek, John Lundstrom kapufája után nem sokkal Kevin Sheedy csapata kiegyenlített, Grant talált be ballal Gollini kapujába.

Tom Lawrence csereként beállt a második játékrészben, a fiatal középpályás végre felépült hosszú sérülésébõl és szinte elsõ labdaérintésébõl gólt szerezhetett volna, majd Pereira táncolt át az Everton védelmén, de kiváló szólója után blokkolták a lövését.

Ahelyett, hogy a United megszerezte volna a vezetést, 10 perccel a találkozó vége elõtt Hallam Hope talált be, ezzel már az Evertonnál volt az elõny. Sõt, Hope majdnem megszerezte a harmadik gólt is, ám Gollini bátor védéssel hárított, Luke Grimshaw elfutása után pedig Matthew Pennington majdnem saját kapujába juttatta a játékszert, de végül nem sikerült egyenlítenie Paul McGuinness csapatának.


Academy League
Everton 2-1 Manchester United
Finch Farm

United: Gollini - Grimshaw, Ioannou, McCullough, Blackett - Daehli, Pearson, Rothwell, Pereira(Wilkinson 86.), van Velzen(Wilson 71.) - Byrne(Lawrence 71.)
Nem használt cserék: Jacob, Rudge.

Gólszerzõ: Grant 53', Hope 80' illetve Daehli 12'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!