Jones: Sikeres volt az elsõ szezonom

A Manchester United védõje, Phil Jones elárulta, hogy legalábbis személyes szinten nagyon sikeresnek tartja a 2011/2012-es szezont.


Jones mindössze 19 évesen, a múlt nyáron érkezett az Old Traffordra a Blackburn Roverstõl, de még álmodni se mert volna arról, hogy ilyen kulcsszerepet kap majd elsõ manchesteri szezonjában. Annyiban biztos lehetett, hogy az angol U21-es válogatott állandó tagjaként kaphat némi lehetõséget; de ahhoz, hogy beverekedje magát a United kedzõjébe, olyan játékosokat kellett idõnként maga mögé utasítania, mint Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Chris Smalling és Jonny Evans. Úgy tûnik, a türelme kifizetõdött.

 

Az elmúlt kilenc hónap villámgyorsasággal lepergett, és Jonesnál csak az ideiglenes csapatkapitány, Patrice Evra, és a gólgyáros Wayne Rooney lépett pályára több mérkõzésen ebben a szezonban. Emellett a Chorley-i születésû védõ megszerezte elsõ válogatottságát felnõtt szinten is, és ezzel párhuzamot vont néhány nagy futballistával, akik szintén magukra ölthették a klub híres, vörös mezét.

 

"Minden nagyon jól ment" - kezdte Jones.

 

"Ha a szezon kezdetén bárki azt mondja nekem, hogy 40 mérkõzésen pályára léphetek a Manchester Unitedben, akkor nem hittem volna neki. Ez csodálatos. Nem számítottam rá ebben a szezonban."

 

 

Kevesen számítottak ilyen meteoritszerû berobbanásra. Ezzel szemben már Jones megérkezését követõen napvilágot láttak olyan hírek, hogy a más klubok részérõl a játékos iránt mutatott érdeklõdés kényszerítette arra Sir Alex Fergusont, hogy a tervezettnél egy évvel korábban csapjon le az ifjú védõre.

 

És mostanra már elmondhatjuk, hogy Jones váltása az Ewood Parkból az Old Traffordra, hihetetlenül egyszerûen ment. Mintha a legtermészetesebb dolog lett volna számára.

 

"Egészen könnyen ment az alkalmazkodás, mert már a Blackburnben is olyan játékosnak tartottam magam, aki szeret labdát kapni, és megjátszani azt. Éppen ez az, tehát a labda folyamatos megjátszása az, amit a Unitednél annyira szeretnek. Emellett a játékostársak is nagyban segítettek, hogy gyorsan otthon érezzem magam."

 

"Persze természetesen ott volt bennem egy kis személyes félsz. Az ember mindig tesz fel magának kérdéseket. 'Elég jó vagyok ahhoz, hogy itt játszak?'. De a menedzser mutatta, hogy bízik bennem."

 

"Valószínûleg az elõzõ szezon végén volt néhány rossz idõben összeszedett sérülésem. Ezért nagyon nehezen tudtam újra megfelelõ erõnléti állapotba lendülni. Hol ki, hol bekerültem a csapatba. De most már jól érzem magam, fitt és friss vagyok. Remélhetõleg sikeresen tudom befejezni ezt a szezont."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!