Négy Vörös Ördög az angol keretben

Négy Manchester United játékos is helyet kapott a 2012-es Európa-bajnokságra készülõ angol válogatott szûk keretében.


Phil Jones, Ashley Young, Wayne Rooney és Danny Welbeck mind harcba szállnak az Eb-elsõség megszerezéséért idén nyáron Lengyelországban és Ukrajnában, miután az újdonsült angol szövetségi-kapitány, Roy Hodgson beválogatta õket 23 fõs keretébe.

 

Ez egyben azt is jelenti, hogy nem jutott hely a keretben például az elõzetes hírekkel megegyezõen Rio Ferdinandnak, de nem lesz ott a nyári kontinensviadalon a sokak által várt Paul Scholes se, ahogyan Michael Carrick, Tom Cleverley és Chris Smalling se, utóbbi nemrég összeszedett sérülése miatt. Anglia a csoportkörben majd Franciaország, Svédország és a házigazda Ukrajna ellen kezdheti meg a Fabio Capello utáni korszakát, és egyben vívhatja ki a továbbjutást.

 

Rooney az elsõ két csoportmérkõzésen eltiltás miatt nem vehet majd részt, de az ukránok ellen már ott lehet a Háromoroszlánosok csapatában, míg Welbeck pont az õ helyére pályázik nagyon nagy eséllyel a franciák és a svédek ellen.

 

 

Jones és Welbeck a tavalyi U21-es Európa-bajnokságon bizonyították már képességüket nemzeti színeiben is, csakúgy mint Chris Smalling, aki biztosan ott lett volna a mostani kerethirdetéskor is a nevek között, ha nem szenved ágyék sérülést.

 

Young remek formának örvend válogatott színekben, ugyanis 2011 év eleje óta hat kezdõként és két csereként lejátszott mérkõzésen ötször tudott eredményes lenni. Természetesen Rooneyra mint a válogatott egyik vezéregyéniségére tekint mindenki a nyári torna elõtt, akire eltiltása után nagy szerep hárulhat a csapat további menetelése szempontjából.

 

A teljes keret: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham), John Ruddy (Norwich); Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (United), Joleon Lescott (Manchester City), John Terry (Chelsea); Gareth Barry (Manchester City), Stewart Downing (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Theo Walcott (Arsenal), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (United), James Milner (Manchester City); Wayne Rooney (United), Danny Welbeck (United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham).

 

Tartalékok: Jack Butland (Birmingham), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Daniel Sturridge (Chelsea).


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!