Jones talpra állna a fájdalmat követõen

Phil Jones elárulta, tanulni fog abból a csalódást keltõ érzésbõl, hogy a zárófordulóban drámai körülmények között csak gólarányuknak köszönhetõen bukták el a Premier League bajnoki címét.


A múlt nyáron a Blackburn Roversbõl szerzõdtetett védõ fogadta a legnehezebben a hírt a Stadium of Lightban, hogy a Manchester City a hosszabbításban két gólt szerezve megfordította a QPR elleni mérkõzést, és ezzel megnyerte a bajnokságot, de sebeire gyógyírt jelenthet, hogy behívót kapott az angol válogatott 2012-es Európa-bajnokságra készülõ 23 fõs keretébe.

 

Válogatottbeli kötelezettségei ellenére a 20 éves sokoldalú játékos máris annak a lehetõségét várja, hogy visszaszerezhessék a bajnoki címet Roberto Mancini legénységét, amikor az új szezon pár hónap múlva augusztusban elrajtol.

 

"Vegyes érzéseim voltak a hármas sípszónál" - emlékezett vissza a Manutd.com-nak adott interjúban.

 

"Elõször azt hittem, hogy sikerült számunkra a lehetetlen, azt hittük, hogy a QPR tett nekünk egy hihetetlenül nagy szivességet azzal, hogy megfogja a City-t az Etihadban. De aztán a City gyors egymásutánban lõtt két gólt, ez pedig megpecsételte a sorsunkat."

 

"Amit ebben a szezonban tanultam, az még a hasznomra válhat. Ez az év egy hihetetlen tanulási folyamat volt számomra, rengeteg mérkõzésen játszottam, és nagyon élveztem a játékot."

 

 

 

A siker és a kudarc között döntõ apró nüansznyi különbség egészen más perspektívába helyezett Jones számára bizonyos dolgokat, aki elárulta, hogy érzése szerint egy 'forgószélszerû szezonon' van túl.

 

"Természetsen ez is a futball része" - tette hozzá.

 

"Az ilyen dolgok elõfordulnak, és valószínûleg ebben a szezonban kicsit pechesebbek voltunk, úgyhogy ez ennek is köszönhetõ. Ebben az évben a Cityé lett a bajnoki cím, de remélhetõleg a következõ szezonban sikerül visszaszereznünk. Készen fogunk állni az újabb harcra."

 

"Számomra ez az idény forgószélszerû volt. Egyáltalán nem volt szerencsénk a sérülésekkel ebben a szezonban, amely valószínûleg sokkal több játéklehetõséget biztosított számomra, mint amennyit optimális esetben kaptam volna."

 

"Tényleg nagyon élveztem az egész évet, és úgy érzem, hogy rengeteget fejlõdtem játékosként. Nagyon nagyot léptem elõre a tanulási folyamatban. A Unitednál eltöltött elsõ szezonom igazán betekintést engedett abba, hogy milyen érzelmek és tudás hajtják ezt a klubot a sikerek felé."

 

"A klub történelme magáért beszél, és a United szokásos útját fogjuk bejárni a jövõben is, úgyhogy talpra fogunk állni és a következõ szezonban újra megpróbáljuk elhódítani a bajnoki címet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!