Rooney és a sérülések

Wayne Rooney boka sérülésébõl lábadozik. Úgy tûnik, a november eleji, városi rivális elleni derbit is ki kell hagynia. Azonban nem ez az elsõ ilyen sérülése, lássuk milyen eddigi sérüléseket szedett össze pályafutása alatt.


Elõször nézzük azt az idõszakot, mikor az Evertonban játszott:


2003. július 26. Kificamított boka

Az Everton barátságos mérkõzést játszott a Rangers csapatával, egy ártatlan szituációt követõen azonban Rooney megsérült. A gyógyulása jól haladt és az Arsenal ellen vissza is térhetett, ezt pedig egy hatalmas góllal meg is ünnepelte.

2004. március 29. Kificamított boka

Middlesborough elleni mérkõzésen sérült meg, azonban utána még egy barátságos mérkõzésen pályára lépett Svédországban, ahol Anglia 1-0 arányban vereséget szenvedett. Ezek után két hetes kényszerpihenõ várt a játékosra.

2004. június 24. Lábközépcsont törés

Anglia az európa-bajnokságon negyeddöntõt játszott Portugáliával, ezen a mérkõzésen szenvedte el Rooney a következõ sérülését. Szeptember végéig nem is léphetett pályára.

 

 




A Manchester Unitednél:

2006. április 29. Lábközépcsont törés

Hetekkel Anglia Paraguay elleni világbajnoki nyitómérkõzése elõtt a Chelsea védõ Paulo Ferreira szerelését követõen a jobb lába lábközépcsontja törött el. Világbajnokságra való felépüléséért mindent megtettek, de csak egy mérkõzés jutott neki.

2007. augusztus 12. lábközépcsont

A Reading középpályása, Michael Dubarry taposta meg a lábát úgy, hogy ismét megsérült a lábközépcsontja.

2007. november 9. Kificamított boka

Mindössze néhány hét telt el a lábközépcsont sérülésébõl való felépülésbõl, amikor egyik sérülésen kificamította a bokáját Rooney. Négy hétig harcképtelenné vált, kihagyta Anglia soron következõ európa-bajnoki selejtezõjét Horvátország ellen.

2008. október 1. Kificamított boka

Nem tartott sokáig a felépülése ebbõl a sérülésbõl, az Aalborg elleni Bajnokok Ligája mérkõzést kellett kihagynia.

2010. március 30. Kificamított boka

A Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen, Mario Gomezzel való ütközését követõen ficamodott ki a jobb bokája olyannyira, hogy Münchent mankóval hagyta el.

 

 



2010. szeptember 14. Kificamított boka

A legújabb sérülés, ami Rooney szerint nem létezett, Ferguson szerint viszont igen, amit kórházi röntgennel is alá tudnak támasztani. Ettõl kezdõdött a Rooney-saga. Jelenleg úgy tûnik, november második felében térhet vissza.


Telegraph
 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!