Carrick: A java még csak most jön

A Manchester United középpályása, Michael Carrick hiszi, hogy játéktudásának legjavát még csak ezután láthatják tõle a csapat szurkolói.


A 31 éves játékos már régóta fontos részét képezi Sir Alex Ferguson terveinek, és reményei szerint még számtalan évig játszhat a legmagasabb szinten.

 

"Remélhetõleg most már jobb játékos vagyok, mint voltam néhány évvel ezelõtt" - kezdte riporterek kérdésére.

 

"Úgy érzem, hogy fejlõdtem, és reményeim szerint ez folytatódi is fog. Még csak nemrég lettem 31 éves, és a játékosok karrirének zenitje még nem ilyenkor szokott elérkezni, úgyhogy remélhetõleg tovább folytathatom a játékot ilyen szinten. Úgy érzem, hogy a legjobb éveim még elõttem állnak."

 

Carrick fentebb idézett szavai az angol válogatott moldáviai edzõtáborában hangzottak el, ahol a Háromoroszlánosok a pénteken megkezdõdõ vb-selejtezõkre készülnek, amellyel a középpályás válogatottbeli reneszánsza folytatódhat. Az elmúlt hónapban ugyanis Carrick több mint két év után elõször húzhatta magára a válogatott mezét, amellyel véget vetett egy, a karriere szempontjából igencsak frusztráló idõszaknak, amely egyébként telis-tele van nagy gyõzelmekkel és trófeákkal.

 

Miután végigszenvedte a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot úgy, hogy egy másodpercre se léphetett pályára, a nyáron kimaradt az újdonsült szövetségi-kapitány, Roy Hodgson Eb-keretébõl is, amelyet sokan úgy vettek, mint Carrick nemzetközi pályafutásának befejezése. Hodgson állítása szerint azonban az egész abból fakadt, hogy a felek elbeszéltek egymás mellett, és nem értettek meg egymást. Az angol kapitány ugyanis azt hitte, hogy Carrick azt kérte, hogy ne válogassák be; a játékos viszont kijelentette, hogy ez soha nem történt meg.

 

 

Azt követõen, hogy mostanra már mindenki tudja az igazságot, Michael újra az angol nemzeti csapat terveiben találta magát az elõttük álló világeseményt illetõen, ezzel egyidõben pedig Hodgson tagadta, hogy vérfrissítést tervez csapatánál, amely együtt járna az öregedõ sztárok kihagyásával.

 

"Ez egy jó hír számomra" - tette hozzá az egykori Tottenham Hotspur játékos.

 

"Most már a harmincon felüli életkori kategóriába tartozom, amely elég gyorsan elkövetkezett számomra."

 

"Azzal, ahogy odafigyelünk magunkra, manapság a játékosok karrierének zenitje késõbb jön csak el. Ha ránézek az olyan emberekre, mint Paul Scholes és Ryan Giggs, akik még mindig nagyszerûen játszanak, annak ellenére, hogy már 30-as éveik vége felé járnak, az hatalmas inspirációt jelent számomra."

 

"Nagyszerû volt újra az angol válogatottban játszani. Több mint két év telt el a legutóbbi szereplésem óta, úgyhogy egy kicsit arra emlékeztetett, mint amikor elõször magamra húzhattam a válogatott mezét."

 

"Nagyon különleges volt újra átélni ezt az érzést, és én tényleg nagyra értékelem, hogy képviselhetem hazámat, és az ezzel járó megtiszteltetést. Különleges este volt számomra. Tudom, hogy csak barátságos mérkõzés volt, és még nagyon a szezon elején jártunk, de számomra igen különlegesnek bizonyult."

 

"Az összes egykori futballista, akivel találkozom, azt mondja, 'Játssz ameddig tudsz', mert ha egyszer befejezted, akkor már nincs visszaút. Hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan helyzetben vagyok, mint jelenleg, és megpróbálom ezt az állapotot minél hosszabban elnyújtani."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!