Jones készen áll nagy visszatérésére

Sir Alex Ferguson szerint az idõ Phil Jones javára dolgozik, miután a Manchester United ifjú védõje arra készül kedden este, hogy a Galatasaray ellen megtörténik hosszú ideje várt visszatérése.


A 2011. nyarán a Blackburn Roverstõl szerzõdtetett védõ a 2012/2013-as szezonban eddig még nem léphetett pályára tétmérkõzésen, de most Isztambulban tartózkodik a Manchester United 21 fõs utazókeretének tagjaként, és nagyon úgy tûnik, hogy kezdõként léphet pályára a manchesteriek szempontjából már tétnélküli, ám így is parázsnak ígérkezõ H-csoportbeli Galatasaray elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen.

 

"Ez egy nagy nap Phil Jones számára" - kezdte Sir Alex Ferguson, a holnapi mérkõzést megelõzõ sajtótájékoztatóján.

 

"Az egész szezonban sérült volt, de mostanra elég edzésmunkát végzett ahhoz, hogy most már megfelelõ erõnléti állapotba kerülhessen. Már nagyon várom, hogy visszahozhassam a csapatba."

 

"Philnek különbözõ sérülései voltak [eddigi manchesteri karriere során]. Volt agyrázkódása, és a bordája is eltörött... de õ még fiatal, úgyhogy még fejlõdni fog fizikálisan és testileg. Még csak 20 éves, úgyhogy még rengeteg ideje van."

 

 

Igazából fiatal kora ellenére Jones lesz az egyik legtapasztaltabb United játékos az isztambuli idegenbeli túrán, miután Sir Alex Ferguson a pihentetésre használja fel a mérkõzést, annak tudatában, hogy a korán kivívott, ráadásul elsõ helyen történõ továbbjutás miatt már tétnélküli számukra a mérkõzés. Így akár elõfordulhat az is, hogy hét játékos játszhat karriere során elõször a Bajnokok Ligájában.

 

"Nem tartjuk úgy, hogy a fiatal játékosok játszatása kockáztatás lenne" - tette hozzá a skót menedzser.

 

"Amit figyelembe kell vennünk, az a népszerûségünk, és fairnek kell lennünk a csoport többi csapatával szemben is."

 

"Amikor megvitattuk a holnap kiállítandó csapatunk összetételét, eléggé súlyosan figyelembe kellett vennünk, hogy a média és a közönség miként reagálna, úgyhogy át kellett gondolnunk, hogy milyen csapatot küldünk pályára."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!