Ébresztõt fújt a City a Unitednek

Sir Alex Ferguson úgy érzi, a Manchester City múlt héti, Newcastle ellen aratott gyõzelme bebizonyította, hogy egy újabb emlékezetes versenyfutás részesei lesznek a bajnoki címért.


Miután az Etihad Stadiumban vereséget szenvedtek Robin van Persie hosszabbításban szerzett szabadrúgásgóljának köszönhetõen, Roberbo Mancini legénységének vállára nagy súly nehezedett, hogy a Tyne-folyó partjára tett idegenbeli látogatásuk során bizonyítsák, hogy még versenyben tudnak maradni a címvédésért. A 3-1-es gyõzelmük csökkentette hátrányukat, bár végül a listavezetõ United visszaállította az eredeti, hat pontos különbséget a Sunderland ugyanilyen arányú legyõzésével.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a City válasza bizonyította-e, hogy még nem írhatóak le, a menedzser így válaszolt:

"Egyértelmûen. De ez nagyszerû."

 

"Ez ránk is ébresztõleg hatott. Bár látva a statisztikai adatokat, ahol lenyûgözõ módon a Newcastlenek több passz és kapuralövés szerepelt a neve mellett, azt gondolhatná az ember, hogy õk érdemeltek volna gyõzelmet, de a saját szememmel látva viszont egyértelmû volt, hogy a Newcastlenek esélye sincs a mérkõzés megnyerésére. Érdekes mérkõzés volt."

 

 

A skót menedzser élete során már eleget tapasztalt ahhoz, hogy tudja, klubja rekordot jelentõ 20. bajnoki címének megszerzése nem lesz sétagalopp.

 

"Minden okunk megvan rá, hogy számítsunk az általuk jelentett kihívásra" - tette hozzá.

 

"De ez olyan dolog, amelyben jók vagyunk. Ezért tartom a decemberi hónapot egy olyan lehetõségnek, amely során pontokat lehet gyûjtögetni, és ezzel együtt be lehet biztosítani, hogy az újévet is a tabella élén kezdjük."

 

"Ha sikerülne újév napján is vezetnünk a bajnokságot, mi és más is nagyon jól tudná, hogy páholyban vagyunk a szezon végéig. Tudtuk, hogy ez egy kihívás lesz számunkra, és még a Chelsea is beleszólhat a dolgok alakulásába, de egyértelmûen a City és mi viaskodunk jelenleg a végsõ gyõzelmért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!