Megakadályozza a rendbontást a rendõrség

A manchesteri rendõrfõkapitányság megnöveli járõrei számát, és két mérföldes körzetben alkoholtilalmat rendel el a City of Manchester Stadium környékén, hogy megakadályozzák a szurkolói rendbontásokat.


Bár a két csapat januári összecsapásakor a rendõrség dartsnyilat és golflabdát kobozott el a szurkolóktól a Ligakupa elsõ, Eastlandsen rendezett elõdöntõje elõtt, úgy tudni nem érkezett információ azzal kapcsolatban, hogy a rivális szurkolótáborok összecsapnának egymással.

 

Mindkét klubot külön figyelmezette az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a Ligakupa elõdöntõjének visszavágója elõtt, hogy ne fokozzák az amúgy is heves indulatokat, és végül békében, rendbontás nélkül zajlott le az Old Traffordon rendezett mérkõzés.

 

Azonban mivel a játékosok rivalizálása a pályán az utóbbi idõkben eléggé megerõsödött, és kevesebb mint egy hónapja Wayne Rooney távozni akart a Manchester Unitedbõl, úticéljául pedig a Manchester Cityt emlegették, ezért az indulatok most ismét a tetõfokára hághatnak.

 

 

Jim Liggett, a rendõrés fõtörzsõrmestere eképp nyilatkozott a szerdai mérkõzésrõl: "Nem hiszem, hogy volt olyan derbink a városban az utóbbi években, hogy a két csapat ennyire fej-fej mellett haladt volna. Ez egy magas kockázatú mérkõzés, de már vannak ezirányú tapasztalataink, hogy miként kezeljük a helyzetet."

 

A Vörös Ördögöknek mindössze 2562 szurkolójuk lehet ott az Eastlandsen, hogy bíztassa csapatát, miután a fokozottak rendõri jelenlét miatt a vendégszektor ülõhelyeibõl 10%-ot le kellett választani.

 

Telegraph


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!