Ferguson a csúnya gyõzelemnek is örül

Sir Alex Ferguson elmondta, a vasárnapi, Liverpool elleni bajnoki boldogan ünnepelne egy csúnya gyõzelmet is.


Bár Brendan Rodgers csapata csak a nyolcadik helyen áll a tabellán, ráadásul 21 pontos hátrányt szedett össze a Vörös Ördögökkel szemben, Sir Alex tudja, milyen kemény összecsapást játszhat a két gárda.

"A derbik nagyon trükkös ügyek - mindig azok is voltak" - mondta a menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján. "Nagyon boldog vagyok akkor is, ha rosszul játszunk, de megnyerjük a meccset."

Mindenesetre egy biztos, a jó játék még nem garancia a gyõzelemre akkor, amikor a Mersey-partiak ellen kell megbirkózniuk.

"Elõzõ évben jobbak voltunk náluk az Anfielden megrendezett FA-kupa találkozón, mégis kikaptunk 2-1-re, miután 1-0-ra mi vittünk. Csak ülsz a meccs után és azt kérdezed magadtól: Hogyan történt meg?"

"A derbik már csak ilyenek, de remélhetõleg most jól játszunk és nyerünk is. A jelenlegi formánk sokkal jobb kedélyállapotot eredményez, de a Liverpoolt mindig is nehéz legyõzni."

 


A Liverpool egy ellentmondásos FA-kupa meccs után látogat az Old Traffordra, hiszen Luis Suarez a Mansfield Town elleni második gól elõtt kézzel ütötte be a labdát a hálóba, ám a hazaiak heves tiltakozása ellenére is megadták azt a találatot.

Sir Alex nem látta azt a találkozót, de kiállt a játékvezetõk mellett.

"Amikor egy meccset játszol, mindig reméled, hogy nem jön egy rossz döntés ellened" - folytatta a menedzser. "A modern játékban a sebesség miatt minden héten lehet mazsolázgatni és nézni az incidenseket, vajon kellett volna, vagy nem kellett volna például büntetõt adni értük."

"A dolgok nagyon gyorsan történnek a játékvezetõ és a partjelzõk számára. Amikor Demba Ba a Chelsea meccsen már csak a kapussal volt szemben, sárga lapot kapott mûesésért."

"A játékvezetõ egy szempillantás alatt döntött, én még csak nem is láttam, hogyan lehetett sárga lap. Õk nem bízhatnak a visszajátszásokban. Minden olyan gyorsan történik, úgyhogy nehéz mindig a megfelelõ döntést meghozni."

 


"Nem láttam a Mansfield meccsét, szóval nehéz megmondani, Suarez kezezése szándékos volt-e vagy nem. A srác körül sok a vitás eset...nem tudom, hogy élvezi-e ezt vagy nem, de reméljük, hogy vasárnap nem szenvedünk emiatt."

"Jó meccset akarunk vasárnap. Õszintén szólva, az évek során vitától mentesek voltak a United-Liverpool összecsapások. Nem voltak befolyásoló döntések, amelyek zavarták a játékot, ami szerintem jó. Mi vagyunk az ország két legsikeresebb klubjai, reméljük jó meccset játszunk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!