Clichy hibába hajszolná a Unitedet

A Manchester City védõje, Gael Clichy reményei szerint csapata továbbra is nyomás alatt tudja tartani a Manchester Unitedet, hogy megismétlõdjön a tavalyi összezuhanásuk a Premier Leagueben.


A Manchester United jelenleg öt ponttal vezeti a bajnoki tabellát, ám a Manchester Citynek meg van rá a lehetõsége, hogy ha csak idõlegesen is, de két pontosra csökkentse a deficitet, amikor ma este a QPR-hoz látogatnak, ugyanis a Vörös Ördögök csak holnap fogadják a Southamptont.

 

Roberto Mancini legénységét lelkesíthetõleg töltheti el az elõzõ idénybõl merített tapasztalat, amikor a United a szezon utolsó heteiben nyolc pontos elõnyt adott el, és végül az utolsó fordulóban a City emelhette magasba a Premier League megnyeréséért járó trófeát.

 

A Manchester United francia védõje, Patrice Evra a múlt héten elismerte, csapata problémája az elõzõ szezonban az volt, hogy belefeledkeztek szomszédjuk figyelésébe, így elveszítve koncentrációjukat, de kijelentette, hogy ezúttal ilyen problémáról szó sincs.

 

Nem így véli azonban honfitársa, a szintén balbekk Gael Clichy, aki reményei szerint a City újra hátulról érkezve elõzhet be a végelszámolásnál.

 

 

"Meglepõdtem, amikor azt mondta (Evra), hogy csak egy olyan klub tudja, miként kell megnyerni a bajnoki címet, mint õk" - kezdte Clichy a The Timesnak.

 

"Jó volt hallani, mert ezek szerint ez azt jelenti, hogy sokat feljõdtünk, és bármely csapat, így a United is tarthat attól, ha egy olyan csapat van mögöttük, aki képes nyomás alá helyezni õket, és azzal a gondolattal tekinthetnek hátra, hogy egy olyan csapat üldözi õket, akik azonnal ott teremnek, ha hibáznak."

 

"Valószínûleg egy kicsit más most a helyzet számukra, ugyanis korábban két klub volt ugyanazon városból, a Chelsea és az Arsenal Londonból a legfõbb ellenfelük, most pedig a városi riválisuk."

 

"Nem azt mondom, hogy a Unitednek félnie kellene, de aggódhatnak, mert újra egészen a szezon végéig ott leszünk a nyomukban."

 

"Számítottunk rá, hogy a United erõsebben fog visszatérni a küzdelmekbe. Még sokáig fogja õket kísérteni, hogy úgy, az utolsó forduló utolsó rúgásával nyertük meg a bajnoki címet, de magabiztosak vagyunk és emlékszünk, hogy mi történt legutóbb."

 

Clichy úgy érzi, hogy Robin van Persie átigazolása az Arsenaltól a Manchester Unitedhez hatalmas különbséget jelent ebben a szezonban.

 

A holland már 28 mérkõzésen 22 gólnál jár, amellyel kapcsolatban Clichy így szólt:

"Egy olyan játékost, mint Robin, minden edzõ szeretne a csapatában tudni."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a menedzser csalódott, hogy lemaradt róla, ha megnézzük, hogy eddig milyen szezont produkál."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!