De Gea elõtt fényes jövõ áll

Emilio Butragueno, a spanyol labdarúgás egyik legendás alakja úgy gondolja, David De Gea képes lehet a válogatott elsõ számú kapusává válni, de el kell fogadnia a komoly versenyhelyzetet.


A Manchester United sztárja, akit februárban a hónap legjobbjának választottak, 5 mérkõzés óta nem kapott gólt a Premier League-ben, amellyel nagyban hozzájárult a Vörös Ördögök 15 pontos vezetéséhez a bajnoki tabellán.


De Gea nem csak kézzel, de lábbal is brillírozott a Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen, ezzel mély benyomást tett hazája szövetségi kapitányára, Vicente del Bosque-éra, aki be is hívta a válogatott keretbe. Mivel Iker Casillas még mindig sérült, De Gea mellett Victor Valdes és Pepe Reina esélyesek a kezdõbe kerülésre Finnország és Franciaország ellen.

 


Butragueno, aki 65 alkalommal ölthette magára a spanyol mezt és ezalatt 26 gólt szerzett, a Manutd.com-nak nyilatkozott az Old Traffordon tartott sajtótájékoztatón, amelyen elsõsorban a június 2-án esedékes Manchester United Legendák – Real Madrid Legendák jótékonysági mérkõzésrõl esett szó.


„Fantasztikus kapusai vannak most Spanyolországnak. Casillas, Valdes, Reina, de természetesen De Gea elõtt is nagy jövõ áll és õ is szeretné az 1-es számú mezt. Nagyon fiatal kapus, de máris fantasztikus karriert futott be.”


Amikor arról kérdezték Butragueno-t, hogy szerinte bátor lépés volt-e elhagyni De Geanák a spanyol fõvárost a United kedvéért, így válaszolt: „Nos ez valóban nagy kihívás volt számára, de készen állt rá, és úgy gondolom, hogy nagyon pozitívan hatott a karrierjére.”
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!