De Gea továbblépne a kupában

David de Gea egy lenyûgözõ mentéssel tartotta versenyben a Manchester Unitedet a Chelsea ellen és most azt akarja, hogy a ma délidõben sorra kerülõ találkozón õk kerüljenek ki gyõztesen.


Három héttel ezelõtt az Old Traffordon a Vörös Ördögök két korai góllal elõnybe kerültek, de a végén Juan Mata közel került ahhoz, hogy egy nagy feltámadás után a Chelsea megfordítsa az eredményt és kiejtse a manchesteri csapatot az FA-kupából. Azonban de Gea jobb lábbal remekül hárított, ami után a labda elkerülte a kaput és így esélye maradt a Unitednek ahhoz, hogy duplázzon hazájában.

Az Inside Unitednek adott exkluzív interjújában a spanyol hálóõr így emlékezett vissza arra a pillanatra: "Juan lefordult Jonny Evansrõl, így hirtelen az egész kapu megnyílt elõtte. De sikerült teljesen kinyújtanom a lábam és a lábujjammal még beleérni a labdába. Megnyugtató volt, hogy hárítottam."

"A találkozó után odajött és gratulált nekem a védésért, valamint kicsit viccelõdött is. Az egyik legjobb védésem volt ez, bár elég nehéz ezt megállapítani, mert minden védés fontos."

 


Miután elsõ két évében már öt FA-kupa mérkõzést lejátszott, a spanyol kapus érti, micsoda értéke van ennek a sorozatnak Angliában, akárcsak szülõhazájában a Copa del Rey-nek.

"Történelni, jól ismert, régóta fennálló versenysorozatról beszélünk. Spanyolországban is mindig hírek szóltak errõl és emlékszem, gyerekként a tévé elõtt ülve néztem én is."

"Ez a sorozat talán kicsit rangosabb, mint a Copa, de hasonlóak. Büszkék vagyunk, hogy ebben a sorozatban játszhatunk."



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!