Sir Alex: Jones izgalmas jövõ elõtt áll

Sir Alex Ferguson szerint fényes jövõ elõtt áll Phil Jones, és ezzel együtt tiszteleg az angol válogatott játékos sokoldalúsága elõtt, bár alapvetõen középhátvédként tekint rá.


Az Inside Unitednek adott exkluzív interjújában a skót menedzser egy "futballra születõ faj" képviselõjeként jellemezte a 21 éves játékost, emellett pedig néhány jövõbeli tervérõl is beszámolt a védelmet illetõen.

 

Bár abban biztosak lehetünk, hogy Chris Smalling és Jonny Evans is igényt tartana a Vörös Ördögök, Jones által is preferált, hátsó tengelyének közepén való szereplésre az elõttünk álló idõszakban, de a United 4-ese rendelkezik minden ahhoz szükséges képességgel, hogy a pálya minden szegletében feltûnve megmutassa különleges tehetségét.

 

"Jonny ebben a szezonban briliáns teljesítményt nyújt" - lelkendezett Ferguson.

 

"Õ most már 25 éves, és remélhetõleg a következõ hat-hét évre biztos tagja lehet a védelmünknek. Természetesen gondolnunk kell a jövõre, hiszen Rio [Ferdinand] már 34, Nemanja [Vidic] 31, Patrice [Evra] pedig szintén 31 éves, és ennek alapján kerülhetnek majd elõtérbe az olyan játékosok, mint Smalling, Jones és Evans."

 

 

"Jonesból fantasztikus játékos fog válni, hihetetlen tehetséggel rendelkezik. Igen, az õ igazi posztja középhátvéd, de bárhol lehet õt játszatni. Szerintem még csatárként is bevethetõ! Õ egyszerûen csak egy tagja a futballra születõ faj körének. Átlátja és érti a játék minden elemét. A védelem jobb oldalán játszatni? Zsenliális húzás. Középsõ középpályásként harcba dobni? Nem probléma. Középhátvédnek? Fenomenális."

 

"Õ azon kevés játékosok egyike, akit bárhol játszathatsz. A hozzá idõben legközelebb álló játékos Brian McClair abból a szempontból, hogy bárhol képes a legmagasabb teljesítményszinten játszani, tehát már régóta nem rendelkeztünk hasonló típusú játékossal."

 

"Brian McClair fantasztikus játékos volt. Bárhol képes volt játszani. Emlékszem egyszer viccelõdtem vele; Azt mondtam neki, hogy ma a védelem jobb oldalán fogsz játszani, õ pedig ezen nevetett. Kérdeztem tõle, "Min nevetsz?" õ pedig azt mondta, "Jövõ héten meg már középhátvéd leszek". De õ egy ilyen karakterû játékos volt, ahogy az élet más területén is ez megmutatkozott nála. Õt semmi nem zavarta."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!