Ferguson: De Gea tovább fog fejlõdni

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson magabiztos azt illetõen, hogy csapatának kapusa, David de Gea a következõ szezonban még jobb teljesítményre lesz képes.


Angliában eltöltött eddigi majdnem teljes két szezonja során számos alkalommal került a kritikák kereszttüzébe a 22 éves portás, azonban a Premier Leagueben egyre közelebb segítette csapatát 20. bajnoki címük megnyeréséhez, legutóbbi hat mérkõzését kapott gól nélkül lehozva.

 

Ezen teljesítménye nem is maradt elismerés nélkül, ugyanis jelölték a késõbb Jan Verthongen által megnyert A hónap játékosa márciusban díjra is.

 

"David a szezon elõrehaladtával sokat fejlõdött, és fejben is érettebbé vált" - kezdte Ferguson.

 

"Egy fejlõdõképes és nagyon elhivatott fiatal kapust láthattunk a személyében, aki a következõ szezonra még jobbá fog válni."

 

 

A Vörös Ördögök védelmének másik tagja, Rio Ferdinand úgy érzi, számos tényezõ nehezítette De Gea kezdeti idõszakát az Old Traffordon.

 

"Ha kapus vagy, tapasztalatot csak az éles mérkõzéseken szerezhetsz, és csak ott szokhatsz hozzá bizonyos szituációkhoz" - tette hozzá a veterán bekk.

 

"Még nincs itt nálunk túlságosan sok ideje. Õ még fiatal, hozzá kell szoknia az õt körülvevõ új körülményekre, de erre nem adtak neki elég idõt."

 

"Ha a Manchester Unitedben játszol, hihetetlenül nagy figyelem hárul rád. Ehhez hozzá kell szokni."

 

"Keményen meg kell harcolnod azért, hogy a Manchester United játékosa lehess. Ha idõnként nem vagy képes kemény harcokat megvívni, akkor a magaslatból könnyen a mélybe zuhanhatsz, és más veszi át majd a helyed."

 

"Tetemes összegû árcédulát hordoz magán, amely hatalmas súlyként nehezedik rá. De õ nagyon eltökélt, még akkor is ha tudja, rengeteget kell még bizonyítania, mert a szezon még nem ért véget."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!