Fergie: Jövõre is harcban leszünk a bajnoki címért

Sir Alex Ferguson figyelmeztetett, a Manchester Unitedet a következõ szezonban sem lehet 'figyelmen kívül hagyni', de 'nagy kihívásra' számít a Chelseatõl, ha Jose Mourinho visszatér a Stamford Bridgere.


A United úton van története 20. bajnoki címe felé, és 15 pontos elõnnyel vezetik a Premier League tabelláját a hétfõ esti, Manchester City elleni városi derbit megelõzõen.

 

Ferguson magabiztos, hogy játékoskerete tovább fog fejlõdni az elõttük álló idõszakban, és nyáron kezdõdõ következõ idényben is bajnokesélyesként kell majd rájuk tekinteni.

 

"Rengeteg fiatalunk van a csapatban, szóval ehhez kétség se férhet" - kezdte a skót menedzser.

 

"Az elmúlt 20 évben felállított mérlegünk egyértelmûen mutatja, hogy minket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Úgyhogy kétség kívül arra számítok, hogy jövõre is számolni kell majd velünk a végelszámolásnál."

 

"Plusz lesznek olyan játékosaink, akik addigra még érettebbek lesznek. Rafa [da Silva] megmutatta ebben a szezonban, hogy milyen fejlõdésre képes; a kapusunk, David de Gea egész szezonban bemutatott fejlõdésére nincs is más szó, mint hogy fantasztikus, és jövõre még jobb lesz. [Shinji] Kagawa is sokkal jobb teljesítményre lesz képes, ebben egészen biztos vagyok."

 

"Meg kell birkóznunk azzal a ténnyel, hogy egy vagy két játékosunk idõsebb lett, de szerintem egyáltalán nem állunk rosszul, és a posztok legtöbbjére megvan a megoldásunk. Úgyhogy nem szabad figyelmen kívül hagyni minket, ez egyértelmû."

 

"Ki tudja, még akár arra is képesek lehetünk, hogy megint sorozatban három bajnoki címet nyerjünk? De a realitások talaján maradva mi is tudjuk, mint ahogy mindenki más, hogy ez egy nagyon nehéz bajnokság."

 

 

A Vörös Ördögök 71 éves edzõlegendája a szokásos résztvevõkre számít a jövõ évi bajnoki címért vívott harcban, és a Chelsea felemlkedését jósolja, ha Jose Mourinho váltja majd a londoniak kispadján az ideiglenesen megbízott Rafa Benitezt.

 

"Hatalmas harcra lehet számítani - ha Jose visszatér a Chelseahez" - tette hozzá.

 

"A Manchester City sem fog eltûnni a színrõl, köszönhetõen a hihetetlen mennyiségû pénzüknek. És szerintem az Arsenal is elõrébb fog lépni - vannak olyan megérzéseim, hogy az Arsenal sokkal jobb csapatot épít a háttérben, mint amire az emberek számítanának, és a Tottenham is most már évek óta egyre nagyobbakat lépdel elõre."

 

"Úgyhogy ezt a bajnokságot nagyon nehéz megnyerni, ehhez kétségem sem férhet. De jelen pillanatban csak arra kell koncentrálnunk, hogy idén mi nyerjük meg."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!