Utódját dicséri Edwin

Edwin van der Sar szerint David de Gea most mutatja meg, miért igazolta le õt a Manchester United.


A korábbi holland válogatott hálóõr azonban elismeri, neki sokkal könnyebb dolga volt neki a Vörös Ördögök kapujában, mint fiatal spanyol társának. Van der Sar ugyanis 2005-ben 34 évesen került az Old Traffordra a Fulhamtõl, míg de Gea még mindig csak 22 éves.

"Azonnal alkalmazkodtam a Unitednél, de én akkor már 34 éves voltam és négy évet már játszottam az angol fociban, a Fulhamnél" - mondta az Ajax marketing igazgatójának kinevezett van der Sar.

"Szokni kell az angol meccsek menetét - az íveléseket, a szögleteket, a szurkolókat. Talán nekem könnyebb volt 34 évesen a Unitedhez igazolni. Olyasmi volt az, mint most Robin van Persie esete, aki nyolc évig játszott az Arsenal csapatánál, majd azonnal alkalmazkodott."

"De azt hiszem, de Gea fejlõdik. Kemény elsõ éve volt, de megszokta és most megmutatja képességeit, miért igazolta le õt Sir Alex Ferguson. Ez neki is és a klubnak is fantasztikus. Sokat véd lábbal, a Real elleni BL mékõzésen én biztosan nem lábbal hárítottam volna, elég furcsa védés volt. De általában amíg te megállítod az ellenfelet, addig nem igazán számít, hogyan is teszed azt."

 


"Az egész testét használhatja erre. Egy mezõnyjátékos nem érhet kézzel a labdába, de egy kapus használhatja a lábát. De Gea pedig fantasztikus lábbal, beleértve a passzokat is, úgyhogy miért ne tegye?"

"Õ egy jó kapus és azt hiszem, a klub környezete valóban segít az új játékosoknak. A klub stabilitása, a játékosok minõsége, az öltözõ erõssége mind ebben segít. Néhányaknak hosszabb idõ kell a beilleszkedéshez, de egy nap után már úgy éreztem ott magam, mint aki régóta a klub tagja."

David de Gea ma a Stoke ellen lép pályára, amely kapuját Asmir Begovic védheti, kit többször is összehozták már a Vörös Ördögökkel, mint nyári igazolás és az elsõ számú mezért folyó harcban a spanyol kemény kihívója.

"Erre nem nekem kell reagánom - errõl Fergie-t kell megkérdezniük!" - reagált Edwin.

 


Daily Star

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!