Rio figyelmeztet az italozás veszélyeire

Az angol válogatott csapatkapitánya, Rio Ferdinand szerint a futballisták 'nem részegedhetnek le', ha ki akarnak tûnni a legmagasabb szinten is a többiek közül.


A Manchester United védõje észrevétele nem ok nélkül látott napvilágot, hiszen az utóbbi idõkben újra elszaporodtak a nagynevû játékosokkal kapcsolatos címlapok, amelyek következményei voltak a futballisták körében növekvõ népszerûségû italozásoknak és lerészegedéseknek.

 

Ferdinand elismerte, az alkohol a játékosokat és a futblalt körülvevõ kultúra része, és karrierének korai idõszakában õ is megjárta a maga útját.

 

Azonban, bár úgy véli, "a játékosoknak nem kell szerzetesként élniük", szerinte felelõsségel tartoznak az iránt, hogy megfelelõen ítéljék meg, egy futballistához illõ képet fessenek róluk.

 

"Mindenféle formában el kell fogadni, hogy felelõsséggel tartozunk bizonyos dolgok iránt" - kezdte Ferdinand.

 

"Manapság szombatonként is van egy mérkõzésünk, aztán kedden, aztán megint szombaton, aztán megint kedden."

 

"Nincs már arra idõ, és lehetõség, hogy a játékosok kirúgjanak a hámból, és úgy elengedjék magukat, ahogy korábban."

 

"Ez része volt a kultúránknak, amikor gyerek voltam."

 

"Mostanra azonban ezt már nem lehet megengedni. Olyan csapatokkal kell farkasszemet nézned 2-3 naponként, amelyek maximális kondícionális állapotban vannak."

 

"Rengeteg tényezõn múlik, hogy valakibõl top szintû focista lesz-e. Azonban az alkoholizálás biztosan hátráltatja azt, hogy valakibõl magas szinten is elismert játékos legyen."

 

"A személyes hírneved, a gyõzni akarás, és a sikeresség lehetõsége azt kell, hogy mondassa veled, 'ezt nem tehetem meg szombat este, ha kedden vagy szerdán meccsünk van'."

 

"Ha van egy szabad heted, akkor nincs probléma, érezd jól magad, hadd szóljon az ereszd el a hajam. Senkinek nem kell úgy élnie, mint egy szerzetesnek. De meg kell találnod a megfelelõ egyensúlyt abban, hogy mikor jön el a megfelelõ idõ a bulizásra."

 

"Az egész arról szól, hogy miként szeretnéd felépíteni önmagad. Fiatal játékosként meg kell tenned bizonyos lépéseket, hogy aztán okulhass a hibáidból. Sokaknak nem lehet azt mondani, hogy 'nem bulizhatsz'. Ezeknek az embereknek maguknak kell rájönniük, hogy mi is a jó számukra."

 

"Elég erõsnek kell lenni ahhoz, hogy valaki összeszedje magát, és tovább tudjon lépni ezen a szakaszon."

 

 

Az egykori Leeds United játékos azt is elárulta, õ is azok közé tartozik, akik saját hibájukból okulva elkezdte olyan viselkedésformát követni, amely az egyetlen út ahhoz, hogy valakibõl top szinten is jó játékos váljon.

 

"Észnél kell lenni, ha futballista akarsz lenni. Itt nem csak arról szól a dolog, hogy profi akarsz lenni. Egyszerûen a játékosnak, mint embernek is jobbá kell válnia."

 

"Nézzük csak meg az olyanokat, mint Michael Owen. Mindig õt használom példaként, mert egy idõben kerültünk be a futball világába. 1998-ban a világbajnokságon játszhatott, és a mi életünk két teljesen külön utat járt be."

 

"Én egy igazi közösségi lény voltam. Eközben Michael pedig egy vérprofi futballista, akit jó körülmények vettek körül, és tudta, hogy mit akar, és hogy merre tart az élete."

 

"Nekem hosszabb idõbe telt, mire megtaláltam, hogy mi a célom, és azt hogyan tudom elérni."

 

"Ha visszatekintünk, a Neville-testvérpáron mindenki nevetett. Azt mondták, õk 'túl profik', és ez így is volt."

 

"Azonban õk már fiatalon is tudták, hogy mit akarnak, és ahhoz mit kell tenniük. Mindenki láthatja, hogy milyen ívû karriert futottak be, és milyen sokáig játszanak."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!