Ferguson: Profitálnánk a téli szünetbõl

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint egy esetleges téli szünet bevezetésébõl a Premier Leagueben profitálhatna az angol válogatott, azonban szerinte nem túl valószínû ennek a kezdeményezésnek a megvalósulása.


Már évek óta folyik a vita Angliában, hogy szükség lenne-e téli szünetett tartani a Premier League szezonjának derekán, hol a felvetés melletti érvek, hol pedig az ellene szóló vélemények felerõsödésével.

 

Akik konkrétan érintettek az ügyben, úgy gondolják, egy kis pihenõidõszak pozitív fogadtatásra találna a játékosoknál és vezetõknél egyaránt, hiszen így a játékosoknak lehetõségük lenne egy kicsit feltöltõdni a fárasztó õszi menetelést követõen.

 

Európa számos topbajnokságában követik ezt a rendszert, és a vélemények szinte egybehangzóan pozitívak.

 

Emellett kiemelendõ, hogy ezeknek az országoknak válogatott szinten is jobban megy, mint Angliának, hiszen téli szünet által a játékosok kevésbé fáradtan érkeznek a nagy tornákra, frissebbek a nemzetközi viadalok ideje alatt.

 

Anglia egyelõre teljes mértékig elutasítja, hogy a kontinens országainak példáját kövesse, hiszen a televíziós kötelezettségeket majdhogynem lehetetlen lenne így megoldani.

 

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson, aki szerint az angol válogatott pocsék szereplése addig folytatódni fog, amíg a hosszú klubszezont követõen fásultan fognak megérkezni a világbajnokságra, vagy Európa-bajnokságra, azonban elfogadja, hogy a szövetségnek más szempontokat is figyelembe kell vennie döntése meghozásakor.

 

 

"Mindig túlságosan nagy elvárásokat támasztanak az angol válogatott felé" - mondta Ferguson az dohai Aspire4Sport konferencián.

 

"Túl sok mérkõzést játszanak ezek a játékosok, ezért szükségük lenne a téli szünetre, azonban a televíziós közvetítések ezt nem teszik lehetõvé."

 

A skót menedzser emellett annak a véleményének is hangot adott, hogy kinek kellene követnie a Háromorosználosok kispadján a 2012-es Eb után legköszönõ Fabio Capello-t.

 

Bár konkrét neveket nem említett, azonban azt a véleményt nem osztja, hogy a válogatott szövetségi-kapitányának feltétlenül angolnak kell lennie. Szerinte a válogatott élére a legjobb embernek, a legmegfelelõbb edzõnek kell leülnie, nem számít, hogy honnan származik.

 

"Nagyon tisztelem Fabio Capello-t, és a következõ kapitánynak a legjobbnak kell lennie, hogy a válogatott világbajnokságot nyerhessen. Ha ez azt jelenti, hogy külföldi, hát legyen."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!