De Geát élteti Edwin

A Manchester United legendája, Edwin van der Sar dicsérte David de Gea idei teljesítményét, szerinte a spanyol a csapat szerves részét képezi.


A 22 éves kapus kiváló második szezont élvezhetett az Old Traffordon, élete elsõ Premier League serlegét nyerte, majd a PFA által az év csapatába is bekerült. A szurkolók szavazásán Robin van Persie és Michael Carrick mögött a harmadik helyen végzett a Sir Matt Busby Év játékosa kiírásában.

Van der Sar - akinek visszavonulása de Gea 2011-es érkezését elõzte meg - nagy örömmel látja, hogy a spanyol hálóõr mennyit fejlõdött és hogy kivirágzott. A holland legenda - aki június 2-án visszatér az Old Traffordra és pályára lép a legendák mérkõzésén - szerint amikor David decemberben visszakerült a csapatba, az fordulópont volt a kapus pályafutásában.

"Mindenki látta az utat" - mondta Edwin a Manutd.com-nak adott exkluzív interjújában. "A szezon elsõ felében és az elõzõ szezon során vegyes érzelmek alakultak ki teljesítménye láttán és a Fõnök Anders Lindegaardnak is adott lehetõségeket 3-4 mérkõzések erejéig."

"De aztán David visszajött és kitartottunk mellette. Attól kezdve a teljesítménye nõtt és minden mérkõzésen egyre fontosabb lett a csapat számára. Fordulópont volt számára ez a teljesítménye és önbizalma szempontjából."

"Természetesen a PFA elismerés nagy dolog, de amit leginkább szeretnél, az a Premier League elsõség. Szép dolog az egyéni elismerés, de a legfontosabb az, hogy nyerj valamit a csapattal. Mindig is ez volt számomra a preferált választás."

"Ha a csapattársak elégedettek veled és a menedzser minden héten pályára küld, ennél nagyobb elismerést nem kaphatsz. Persze, miután bajnok lettél, utána jó dolog az egyéni elismerés, de mindig a csapat az elsõ."

 


Ami de Gea és a United jövõjét illeti, Edwin elmondta, mindig is a hazai dominancia az elsõdleges, bár ismét szeretné látni a Unitedet Európa trónján azok után, hogy néhány sikertelenebb szezont tudhatott magáénak a klub a nemzetközi porondon.

"Úgy vélem, az egész csapat számára a Premier League mindig fontos, de az utolsó két év csalódást keltõ volt Európában" - magyarázta van der Sar.

"Szóval azt hiszem, a klub és David következõ lépése az, hogy letelepedjenek Európa elitjében. Volt olyan öt év, mely során háromszor voltunk döntõben, egyszer elõdöntõben és egyszer negyeddöntõben. Jó lenne ismét elérni ezt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!