De Gea a világ legjobb kapusa lehet

Raimond van der Gouw szerint David de Geának minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy a világ legjobb kapusa legyen.


A United egykori kapusa, Raimund van der Gouw úgy véli, a spanyol remek formája is kellett ahhoz, hogy a Vörös Ördögök ismét visszaülhettek Anglia trónjára.
 
Van de Gouw biztos abban, hogy Peter Schmeichel szintjére is eljuthat, aki a '90-es években fénykorát élte a világ legjobb kapusaként.
 
A holland, aki jelenleg a Vitesse Arnhem kapusedzõje, jó átlátja de Gea helyzetét, aki - annak ellenére, hogy 18 millió font ellenében az Atletico Madridtól érkezett, s a kezdeti idõk nehezebben mentek - Sir Alex Ferguson kezei alatt rendre nagyszerûen védett a nagy mérkõzéseken is.
 
A 22 éves kapus a múlt hónapban olyan csapattársaival, mint Rio Ferdinand, Michael Carrick és Robin van Persie, tagja volt a PFA Év csapatának.
 
"Ez volt a második szezonja, és õ fantasztikus munkát végzett. Ha továbbra is bajnokok akarnak maradni, szükségük van egy nagyon jó kapusra" - mondta van de Gouw. "Olyan kapusra van szükségük, aki remek formában van, és pontosan olyan, mint õ."
 
"Meggyõzõdésem, hogy egyre jobb és jobb lesz. Ha hosszú távon megnézzük, azt hiszem, fantasztikus kapusa lesz a Unitednek."
 
De vajon mit kell tennie De Geának, hogy világklasszis legyen?
 
"Ez az idõ kérdése. Ha így folytatja, jó esélye van ezt elérni" - tette hozzá az egykori hálóõr.
 
 
A korábbi kapusedzõ, Eric Steele távozott a klubtól, viszont az új menedzser, David Moyes úgy döntött, hogy magával hozza Chris Woodot az Evertontól.
 
"Ez meglepett, mert úgy gondoltam, hogy az új menedzser marasztalni fogja Eric Steele-t. David Moyes-nak megvannak az elképzelései arról, hogy mit akar csinálni. Néhány ember személye kicserélõdött a klubnál."
 
"Amikor megérkezett, csupán 20 éves volt - nagyon fiatal volt. Spanyolországból jött, és meg kellett tanulnia az angol nyelvet."
 
"Ez hatalmas lépés volt Davidnek, és idõre volt szüksége, hogy beilleszkedjen. Láthatjuk, milyen személyisége van. Mentálisan nagyon erõs, különben nem lenne a United játékosa többé."
 


manchestereveningnews.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!