De Gea második címére hajt

Miután az Európa-bajnokság elõdöntõjébe jutott, ráadásul úgy, hogy még csak gólt sem kapott, David de gea önbizalma az egekben - és még nincs vége.


A mindössze 22 éves kapus, aki a Manchester United hálóõre tapasztalt játékosa a fiatal spanyol csapatnak, mely megpróbálja megvédeni trófeáját, melyet még két éve, Dániában nyert el a kontinensviadalon.

De Gea - aki soha nem veszített tétmérkõzést eddigi 22 válogatottsága során, beleértve a B-csoport találkozóit Németország, Oroszország és Hollandia ellen - eltökélt szándéka, hogy továbbra is veretlen maradjon.

A kapus a Norvégia elleni elõdöntõ elõtt az UEFA.com-nak adott interjúban David elmondta, miért is motiváltak saját sikerük lemásolása érdekében.

"Amit akkor elértünk, az csodálatos volt. Ám az üzenet, amit igyekeztünk eljuttatni a csoportba az az, hogy ez egy egyedülálló verseny, melyben csak egyszer szerepelhetsz pályafutásod során, vagy ha nagyon szerencsés vagy, akkor kétszer. Mindent bele kell adnod, élni kell a reménnyel és elvárásokkal. Meg kell próbálnod nyerni minden áron!"

 


 Mint a spanyolok egyik legkiegyensúlyozottabb játékosa, de Gea kiválóan teljesített eddig az U21-es válogatottban és már csak két mérkõzésre van Santi Demia csúcsától, aki 27 alkalommal szerepelt ebben a spanyol korosztályos nemzeti csapatban. Ha Spanyolország bejut a döntõbe ezen a tornán, a kapus utolérheti Demia csúcsát.

A felnõtt válogatott határán és esetleg Iker Casillas helyének bitorlásán, a Vörös Ördögök hõse büszke azért, amit a fiatalokkal elért, de Vicente Del Bosque csapatát csodálja igazán.

"Számos meccs és európai verseny volt már, mind tapasztalatot ad számodra. Az igazság az, nagyon örülök, hogy ezzel a csapattal vagyok, szerettem volna sok mérkõzést játszani ezen a szinten."

"Spanyolország hihetetlen szintet képvisel. A nagy válogatott megnyert két EB-t és egy világbajnokságot. Többet nem is kérhetsz. Nehéz elképzelni másik generációt amellett, amink most van. Egész Spanyolország és a világ élvezi azt, amit játszik az a csapat."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!