De Gea történelmi döntõbe jutott

David de Gea közel van ahhoz, hogy történelmet írjon, miután a címvédõ Spanyolország könnyedén verte 3-0-ra Norvégiát és jutott az izraeli U21-es EB döntõjébe.


A szombati eredmény tovább növelte a Manchester United kapusának tökéletes mérlegét ezen a versenyen, hiszen még gólt sem kapott a 22 éves hálóõr és csapatával már csak 90 percnyire vannak attól, hogy megvédjék címüket, melyet két évvel ezelõtt, Dániában nyertek meg.

Ráadásul de Gea Santi Denia rekordját is beállítja, amennyiben a keddi, Olaszország elleni döntõben is pályára lép, ami szinte elkerülhetetlen. Denia 27 alkalommal szerepelt a spanyolok U21-es csapatában, amivel egyedüli rekorder volt, de kedden már Daviddel közösen büszkélkedhetnek ezzel, ha a United kapusa játszani fog.

 


A szombat lenyûgözõ spanyol dominanciát hozott, de Geának még csak védenie sem kellett, így örömmel nézhette, ahogyan csapattársai, Rodrigo, Isco és Álvaro Morata góljaival csapata megnyeri az elõdöntõt.

A találkozó elõtt David elmagyarázta, hogyan mentorálta a fiatal játékosokat, felhívva figyelmüket a koncentrációra életük ezen fontos állomásán: "Megpróbáljuk azt az üzenetet eljuttatni a csoportba, hogy ez egy egyedülálló verseny, melyben csak egyszer szerepelhetsz pályafutásod során, vagy ha nagyon szerencsés vagy, akkor kétszer."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!