De Gea a legjobb lenne

David de Gea eltökélt szándéka, hogy a világ legjobb kapusa legyen - bár a Manchester United hálóõre elismeri, még dolgozni kell, hogy elérje ezt a címet.


A 22 éves játékos kiemelkedõen teljesített a 2012/13-as szezon során, segítve ezzel a Vörös Ördögök újabb bajnoki címükhöz, valamint bekerült a PFA év csapatába is, a manchesteri klubnál pedig harmadik lett a szurkolói szavazás során, melyen az év játékosára lehetett voksolni.

A spanyol kapus jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon remekel, már négy olyan találkozón van túl, melyen még csak gólt sem kapott és már az Olaszország elleni döntõre készülhet.

"Sokat fejlõdtem" - felelte de Gea az AS spanyol lap azon kérdésére, mennyit fejlõdött azóta, hogy 2011-ben az Atletico Madridtól az Old Traffordra költözött. "Sokkal tapasztaltabb vagyok, rengeteget játszottam a Unitednél és biztos vagyok magamban."

"Természetesen nagyon hálás vagyok a Unitednek az erõfeszítéseiért, amiért megvettek és hittek bennem. Elõször az Atletico, majd a United hitt bennem."

"A célom az, hogy a világ legjobbja legyen, nagyon izgat ez és mindent megteszek, hogy elérjem."

"Nagyon magas szinten játszom. Még nagyon fiatal vagyok, de már egy évet nagyon jól teljesítettem. Úgy gondolom, még mindig ezt az utat kell járnom, mielõtt elérném a világ legjobbja szintjét."

Mint de Gea mérhetetlen tehetsége, úgy a United edzõi stábja és Sir Alex Ferguson - aki leigazolta õt a visszavonuló Edwin van der Sar helyére - is része a fiatal kapus fejlõdésének.

Ám amikor David visszatér a Manchesterhez a felkészülésre, a közelmúltban visszavonult menedzser helyett már David Moyes lesz a csapat élén. Bár más lesz ez a helyzet, de Gea nagyon várja már a Vörös Ördögök történelmének új fejezetét.

 


"Nagyon furcsa lesz, mert Sir Alex 26 évet töltött ugyanannál a klubnál, de ilyen a labdarúgás, egyszer minden kor véget ér. Mindannyian nagyon örülünk, hogy David Moyes az új menedzser, mert ugyanolyan lelkesedéssel végzi munkáját, mint Sir Alex."

"Nagyon büszke vagyok arra a megtiszteltetésre, hogy Sir Alex irányítása alatt dolgozhattam, igazi öröm. Õ minden idõk legjobb menedzsere és a munka vele olyan valami, amit majd a gyermekeimnek és unokáimnak is elmesélek."

"A legjobb tanács, amit tõle kaptam az az, hogy adjak bele mindent. Azt mondta, azzal a mentalitással folytassam, ami mindig is jellemzett engem. Kapus képességeim közül sokat köszönhetek neki."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!