De Gea újra a kontinens bajnoka

David de Gea kedden egy újabb trófeával fejezte be a 2012/13-as szezont, miután Spanyolország 4-2 arányban legyõzte Olaszországot az U21-es Európa-bajnokság döntõjében.


A Manchester United kapusa - aki két évvel ezelõtt is tagja volt a spanyol korosztályos válogatottnak, amely Dániában nyerte el ugyanezt a címet - történelmet is írt, hiszen az izraeli sorozat döntõje volt 27. mérkõzése az U21-esek között, amivel beállította Santi Denia rekordját.

Az egyetlen szépséghiba egy olyan maximalista számára, mint de Gea, hogy a keddi találkozó elõtt lehozott, kapott gól nélküli statisztikája az olaszok ellen megszakadt, bár minden bizonnyal a spanyol hõsnek emiatt nem lesznek álmatlan éjszakái, fõleg mivel a nyakában lóg a gyõzelmi medál.

Végül a keddi döntõ eléggé egyoldalúnak bizonyult, a regnáló EB-gyõztes a döntõt is uralta, ezt a stílust játszva, mely oly sikeres a spanyol válogatottaknál az utóbbi években.

 


Thiago Alcantara - akit a Uniteddel is hírbe hoztak - az elsõ játékrészben mesterhármast ért el, ezzel a szünetben már 3-1-es vezetéssel várhatták a folytatást a spanyolok. Az olaszoknál Ciro talált be, majd a fordulást követõen Isco lõtte a negyedik spanyol találatot, amire a liverpooli Fabio Borini válaszolt egyszer, beállítva a végeredményt.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!