Manchester United 7-1 Blackburn Rovers

Gála elõadással vette át a vezetést a Premier Leagueben a Manchester United.


A Premier League 15. fordulójában a Manchester United arra készült, hogy átvegye a vezetést a tabellán. Ehhez mindenképp gyõzelmet kellett aratnia Sir Alex Ferguson csapatának.

Sam Allardyce vezérelte Blackburn Rovers próbált tenni ez ellen, bár sérültek miatt felforgatott csapattal érkeztek a vendégek az Álmok színházába.

Lássuk a csapatokat:

Manchester United: Van der Sar, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra, Nani, Anderson, Carrick, Park, Rooney, Berbatov

Cserék: Kuszczak, O'Shea, Evans, Giggs, Fletcher, Hernandez, Obertan

Blackburn: Robinson, Salgado, Nelsen, Samba, Chimbonda, Emerton, Dunn, Jones, Goulon, Diouf, Roberts

Cserék: Bunn, Givet, Hanley, Morris, Linganzi, Benjani, Hoilett

Ez a Blackburn ma nem volt képes felvenni a versenyt a Vörös Ördögökkel, akik átgázoltak rajtuk. Már a második percben megszerezte a vezetést Dimitar Berbatov. Egy lecsorgó labdára futott harciasan Anderson, de Paul Robinson ki tudta elõle rúgni, bár elég röviden, a tizenhatos bal sarkáig sikerült csak tisztáznia. Nani szerezte meg a labdát, beadásába Rooney még bele tudott csúsztatni, így került Berbatov elé, aki az öt és felesrõl megelõzve a védõjét a kapu közepébe lõtt, 1-0 a Unitednek.

 

 



A 23. percben jött a második manchesteri gól. Anderson passzolt Park elé, aki a kapu felé indult az ellenfél térfelének közepérõl, majd Rooney elé tálalt, aki csodálatosan tette vissza két védõ között a dél-koreai középpályásnak a labdát. Park remekül vette át és a kapujából kirobbanó Robinsonon átemelve szép gólt szerzett. 2-0 a hazaiaknak.

 

 



Sokat nem kellett várni a harmadik gólra. Négy perccel késõbb Chimbonda kapta vissza a labdát, bal szélrõl megpróbálta haza adni a kapusának, mivel Rooney megtámadta, de gyengén lõtte hátra, így Berbatov csapott le rá, rávezette egykori Tottenhames csapattársára és 12 méterrõl lõtt gólt a kapu jobb oldalába. 3-0, Berbatov a Pool elleni mesterhármas óta nem tudott gólt szerezni, ma már kettõnél járt.

A 32. percben majdnem jött a negyedik United gól. Nani végzett el szabadrúgást bal szélrõl, a beívelt labdára Vidic érkezett, de nem tudott belecsúsztatni jól, így a hosszú alsó sarok mellett elhagyta a pályát a játékszer.

Az elsõ félidõt fölényesen uralta a hazai csapat, a Blackburn helyzetet sem tudott kialakítani, labdatartásban elképesztõ nyomás volt a Roversen. Elképzelés nélkül játszottak, míg a Vörös Ördögök sok passzos játékkal folyamatosan és könnyedén jutott túl a vendég középpályán.

A szünet után ott folytatták a hazaiak, ahol befejezték az elsõt. A 47. percben ismét a bolgár támadó volt a fõszereplõ. Nani futott el a bal szélen, már a tizenhatoson belül járt, amikor lövõcselére a védõt kijátszotta, visszatette bal lábára a labdát és látta, hogy Berbatov a tizenhatos vonalán tisztán kéri a labdát, a portugál bepasszolta büntetõ pont környékére, Dimi pedig belõtte harmadik gólját a kapu közepébe. 4-0, a bolgár idén már második mesterhármasát érte el.

Egy perccel késõbb jött az ötödik United gól! Anderson ugratta ki egy szenzációs, védõk mögé belõtt labdával a jobb szélen elfutó Nanit, aki ahogy egy perccel elõtte tette, ismét elküldte egy csellel a védõjét és mikor a labda a bal lábán volt, most passz helyett elvállalta a lövést, és a hosszú sarokba küldte a labdát. 5-0, két perc alatt egy gólpassz és egy gól a portugáltól.

 

 



De a hazaiak még ezután sem álltak le. A 62. percben ismét a bolgár támadó volt fõszerepben. Jobb szélen futott ismét egy támadás, Nani a szélrõl remekül tette a felfutó Rafael elé a labdát, aki nagyon okosan felnézve látta, hogy a 11-es ponton Park üresen áll, oda is passzolt, a dél-koreai a kapura lõtt, de Sambán lepattant a lövés, pont Berbatov elé, aki nem habozott és megszerezte csapata hatodik, saját negyedik gólját. 6-0 a Unitednek!

Húsz perccel a vége elõtt jött a csattanó. Anderson ugratta ki kiválóan Berbatovot, aki az öt és feles jobb sarkától megpróbált centerezni Rooney elé, de egy védõrõl visszapattant a bolgárhoz a labda, amit kisodródva még be tudott rúgni Robinson kapujába. 7-0 a Manchesternek, Berbatov ötödik gólja a mai napon.

A 83. percben sikerült szépíteniük a vendégeknek. Egy szöglet után Samba fejelhetett kapura, fejese a felsõ lécen csattant, a védõk nem tudtak jól felszabadítani, a bal szélen álló Josh Morris elé került a labda, aki be is centerezett, Samba ismét fejelni tudott, most sikerrel is járt, így módosítva 7-1-re az eredményt.

A mérkõzés vége elõtt a United bolgár támadója majdnem megszerezte mai hatodik találatát, de Paul Robinson hatalmasat védett Berbatov fejesénél.

A Manchester United ilyen arányban is megérdemelten nyert ma délután, mellyel a csapat átvette a vezetést a bajnokságban, emellett Dimitar Berbatov a Premier League góllövõlistájának elsõ helyére került.


Manchester United 7 - 1 Blackburn Rovers
Old Trafford, 74850 nézõ
Vezette: Lee Probert

Manchester United: Van der Sar, Rafael, Vidic(Evans 64.), Ferdinand, Evra, Nani, Anderson, Carrick, Park(Obertan 72.), Rooney, Berbatov

Cserék: Kuszczak, O'Shea, Giggs, Fletcher, Hernandez

Blackburn: Robinson, Salgado, Nelsen, Samba, Chimbonda, Emerton(Linganzi 52.), Dunn, Jones, Goulon(Hoilett 28.), Diouf(Morris 52.), Roberts

Cserék: Bunn, Givet, Hanley, Benjani

Gólszerzõ: Berbatov 2., 27., 47., 62., 70., Park 23., Nani 48. illetve Samba 83.

Sárga lap: Diouf, Salgado

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Dimitar Berbatov
 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!