Jones: Középhátvédként érzem jól magam

Phil Jones a védelem tengelyében képzeli el magát hosszú távon a Manchester United csapatában és szeretné bebizonyítani, hogy Sir Alex Ferguson belé vetett bizalma nem volt alaptalan.


 Az angol válogatott játékos 2011-ben igazolt a Vörös Ördögökhöz a Blackburn Rovers csapatától, de a huszonegy éves védõnek még nincs állandó posztja a Unitedben.

 

Az Arsenal elleni mérkõzés elsõ félidejében lenyûgözõ teljesítményt nyújtott védekezõ középpályásként, majd Vidic sérülése után középhátvédként kellett tovább játszania. Emellett a védelem jobb oldalán is teljesen otthonosan mozog.

 

Jones szeretne megfelelni Ferguson reményeinek, aki a tavalyi szezon végén kijelentette, hogy a fiatal védõ a klub egyik legjobb játékosává válhat.

 

"Nagyon hízelgõ és váratlan volt, fõleg hogy egy ilyen nagy ember mondta ezt és ilyenkor az ember visszagondol a klub összes nagyszerû játékosára" - mondta Jones a The Sun-nak.

 

 

"Ez olyasvalami, amit soha nem fogok elfelejteni. Természetesen szeretnék ennek megfelelni, de azt mondom, hogy ha fele annyira jó leszek mint a klub történelmének legnagyobbjai, vagy fele annyit sikerül véghezvinnem majd, mint ezek a focisták, akkor már bátran fogom kijelenteni, hogy egy jó karrier áll mögöttem és nem leszek csalódott."

 

"Elégedett vagyok a jelenlegi formámmal. Örülök, hogy mostanában sokszor kaptam szerepet a védelem tengelyében."

 

"Mindig jó érzés azon a poszton játszani, amit a legjobban szeretsz. A Norwich elleni ligakupa mérkõzésen a középpályán kaptam szerepet, viszont a legtöbb alkalommal középhátvédként játszhattam, és ez az, amit szeretnék."

 

"Mióta a Unitedhez igazoltam, mindig az volt a cél, hogy a védelem közepén kapjak szerepet és itt szeretnék bizonyítani, amire eddig megkaptam a lehetõséget ebben a szezonban. Ha a menedzser továbbra is bizalmat szavaz nekem, én mindent meg fogok tenni, hogy bebiztosítsam a helyem és a lehetõ legjobb formámat hozzam."

 

Jones alapember az angol válogatottban is és reméli, hogy Roy Hodgson számítani fog rá a világbajnokságon.

 

"Anglia? Nem lesz egyszerû" - tette hozzá. "Középhátvédként és középpályásként is sok kiváló játékossal kell megküzdenem, hogy bekerüljek a csapatba, de remélhetõleg sikerülni fog."

 

"A Unitedbõl körülbelül hatan vagy heten vagyunk a keret tagjai. Azt hiszem az csak segíthet az angol válogatottnak, ha mi együtt játszunk."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!