Jones: Nem szeretnék változtatni

A Manchester United védõje Phil Jones elmondta, hogy nem akar változtatni a játékstílusán és saját testi épségét sem féltve fog továbbra is játszani a Unitedben és a válogatottban is.


 A huszonegy éves hátvéd lehetõséget kaphat a bizonyításra válogatott színekben a védelem tengelyében, miután Roy Hodgson nevezte õt a keretbe a Chile és Németország elleni barátságos mérkõzésekre.

 
Jones egy remek teljesítményt mutatott be az Arsenal elleni mérkõzésen, amikor visszakerült a védelem tengelyébe, ugyanis Nemanja Vidic nem tudta folytatni a játékot. A válogatott edzésén egy vágással a fején tûnt fel Jones, amit Olivier Giroud-val való küzdelme során szedett össze.
 
"Részem volt néhány ütközésben és szereztem pár zúzódást, de ez az én játékom és nem fogok ezen változtatni" - mondta Jones.
 
"Ez az én utam. Erõs és agresszív akarok lenni támadásban és védekezésben is egyaránt. Néha megesik, hogy szerez az ember pár jelentéktelen sérülést."
 
"Mindig is szerettem ezt. Gyerekkoromban hozzászoktam, mivel sokszor elestem és folyamatosan horzsolások voltak rajtam. Ezt tettem vasárnap is, mindent beleadtam és nem féltettem magam, de nem igazán érdekel, mert én élveztem."
 
A fiatal játékos a szezon elején egy edzésen igen látványos sérülést okozott Wayne Rooney homlokán. Jones így kommentálta az esetet:
 
"Elég ügyetlen voltam. Az elsõ dolog az volt edzés után, hogy megnézzem, hogy jól van-e. Szerencsére remekül érezte magát."
 
"Nem haragudott és még csak egy rossz szót sem szólt hozzám. Azt hiszem, sokkal inkább a vágás miatt aggódott."
 
 
"Bocsánatot kértem tõle és csak nevettünk rajta. Szerencsére szépen begyógyult."
 
Jones eddig nyolc alkalommal léphetett pályára a válogatottban, de nem sokszor kapott lehetõséget középhátvédként és reméli, hogy ez idõvel változni fog.
 
"Természetesen nagy elõnynek tartom, ha valaki több poszton is tud játszani, mert ez csak segíthet" - tette hozzá.
 
"Miután sikerült berobbannom a Blackburn elsõ csapatába, mindig is a védelem tengelye volt a célom, a válogatottban és a Unitedben is. Remélhetõleg bizonyíthatok majd, de jelenleg csak a meccsekre koncentrálok és élvezem a játékot."
 
"A válogatottban játszani mindig óriási megtiszteltetés. Nagyszerû érzés, mert sok világklasszis játékos van a keretben."
 
"Nekem ez mindig nagy öröm és szerintem bármelyik másik játékos ugyanezt mondaná."
 
Michael Carrick-rõl és Danny Welbeck-rõl is kérdezték a fiatal védõt, amire Jones a következõket mondta:
 
"Michael elképesztõ formában van. Õ egy kiváló játékos és sajnos sem a klubban sem a válogatottban nem játszhat most. Nagyon fog hiányozni, rengeteget tudott hozzátenni a játékhoz a hosszú passzaival."
 
"Danny mindig jól teljesít a válogatottban. Szintén egy remek játékos és remélhetõleg hamarosan teljesen rendbe jön."
 
 
(Egyéb források: Sky Sports, express.co.uk)


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!