Pallister: Rotálni kell a védelmet

Gary Pallister szerint a Vörös Ördögöknél már elmúltak azok az idõk, amikor minden meccsen ugyanaz a páros kezdett középhátvédként.


 Pallister 1989-ben igazolt a Manchester United csapatához a Middlesbrough-tól 2,3 millió font ellenében. Sir Alex Ferguson mindig is hangsúlyozta a védelem alapjainak a fontosságát, ami az Aberdeen csapatánál meg is adatott neki Willie Miller és Alex McLeish személyében.

 
Miután az elmúlt évek során Nemanja Vidic és Rio Ferdinand volt legtöbbször a kezdõ páros a védelem tengelyében, most David Moyes-nak rengeteg lehetõsége van, hiszen Jonny Evans, Phil Jones és Chris Smalling is erre a posztra pályáznak.
 
"Manapság már nem divat, hogy minden meccsen ugyanaz a páros kezdjen" - mondta Pallister a ManUtd.com-nak. "Nem támaszkodhatsz két játékosra az összes mérkõzésen."
 
"Láthattuk, hogy Sir Alex hogyan kezelte ezt. Nyilván mindenkinek van egy elképzelése, hogy ki a legjobb páros, de nem szerepelhetnek minden mérkõzésen. Túl nagyok az elvárások. Sokkal erõsebbnek és fittebbnek kell lenni, mint az én idõmben és ebben a tudomány is segíti õket. Azt értem ez alatt, hogy mindig a topon kell lennie a fizikai állapotuknak, de mindenkinek szüksége van pihenésre is néha."
 
 
"Nagyobb intenzitással és gyorsabban játszanak, mint akkoriban. Ha pedig a Manchester United-ben focizol, akkor el kell fogadnod, hogy mindenki le akar gyõzni téged. Ezért a kisebb csapatok ellen is ugyanolyan nehéz gyõzelmet elérni. Azt hiszem, David Moyes azon dolgozik, hogy megtalálja a legjobb párost, de emellett mindenkinek megadja a lehetõséget. Már évek óta minden a keretrõl szól."
 
"A menedzsernek meg kell tanulnia kezelni egy ilyen méretû keretet. Az Evertonnál sohasem adatott meg neki ez a luxus. Sir Alex ezt rendkívül jól csinálta. Nem tudott mindenkit játszatni, de sikerült mindenkivel éreztetnie, hogy mennyire fontos részei a csapatnak. Most pedig Davidnek kell elvégeznie ugyanezt a feladatot."
 
Pallister szerint Evans képes lehet elérni, hogy gyakran legyen kezdõ a nehezebb mérkõzéseken is, így Ferdinand és Vidic sem fáradhatnak ki túlságosan.
 
"David Moyes jelenleg is próbálja megtalálni a megfelelõ párost" - tette hozzá. "Rio és Vida kezdtek legtöbbször a szezon elején és kaptunk pár elkerülhetõ gólt, ami nem feltétlenül az õ hibájuk. Mindig csapatként kell jól védekezni."
 
"Rio nem volt bevethetõ egy darabig és Vidic sem tud mindig játszani. Azt hiszem, Rio hasonlóan lesz kezelve, mint Giggs és Scholes. Vidic-nek volt egy súlyos sérülése és õ sem fog mindig kezdeni."
 
"De szerencsére Moyes-nak nem kell aggódnia, hiszen ott van Smalling, Jones és Evans is, aki tavaly kiemelkedõ teljesítményt nyújtott és úgy gondolom, hogy õ jó lehet elsõ számú választásnak."
 
"Phil Jones védekezõ középpályásként és a védelem jobb oldalán is játszott már. Talán egy kis sajnálatot is lehet érezni iránta emiatt. Nem könnyû megtalálni a legjobb formádat, ha különbözõ posztokon kell, hogy szerepelj. Annak idején én sem szerettem volna jobbhátvédként, vagy középpályásként játszani, mivel középhátvéd voltam. Ha egy poszton játszol hétrõl-hétre, az segít neked felvenni a ritmust. Neki most meg kell küzednie ezzel a feladattal."
 
"Az igazság az, hogy minden poszton jól tud teljesíteni és ezzel nagy hasznára van a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy a védelem tengelyében szeretne bizonyítani, de jelenleg ez az õ útja."
 
"David megpróbálja megtalálni a legjobb párost és nem kérdés, hogy olyan képességû játékosok vannak a klubnál, akik nagyon erõssé tehetik a védelmet."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!