U18: Burnley 0-2 United

Kemény, harcos mérkõzés végén a Manchester United U18-as csapata 2-0-ra nyert a Burnley otthonában, ezzel bejutott az Ifjúsági FA-kupa negyedik körébe.


Andreas Pereira és James Wilson lövéseinek jóvoltából a Vörös Ördögök visszavágtak a Burnley-nek a tavalyi, harmadik fordulóban elszenvedett kiesésért.

A Turf Mooron lejátszott meccs elején a hazaiak kezdeményeztek, kihasználva a széleken Callum Jackson és Cristian Hill sebességét. Hamar szöglethez jutott a Burnley, amit Kevin Ly a korábbi manchesteri utánpótlás játékos, Luke Daly szép mozdulattal kapura lõtte a labdát, Sean Goss azonban a gólvonal elõtt tisztázott.

A hazaiak továbbra is jobbak voltak a Unitednél, mely képtelen volt komoly veszélyt kialakítani. Azonban pozitívum volt a manchesteriek védekezése, McConnellnek és Evansnek köszönhetõen szilárdan állt a lábán a hátsõ alakzat.

Kames Wilson mint mindig, most is nagyon élénknek tûnt, miközben próbált többször is a Burnley védelme mögé kerülni, de Goss, Willock és Harrop, a United középpályásai nem nagyon tudtak valódi lehetõségeket kialakítani neki és a csapatnak.

A félidõ legnagyobb helyzete a hazaiak elõtt adódott, néhány remek passz után a jobb szélre került a labda, Jackson játszotta meg Cameron Dummigant, kinek beadásaKhius Metz-et találta meg, a csatár azonban kapu fölé durrantott.

A második játékrész eleje is arról tanúskodott, hogy a Burnley nagyobb veszélyt jelent és Dummigan nagyszerû megmozdulása után Jamie Frostnak kellett volna jobban kiviteleznie lövését, mely végül nem talált kaput.

Úgy tûnt, valami varázslatos pillanatnak kell bekövetkeznie ahhoz, hogy megtörje a patthelyzetet és ez el is érkezett egy óra játékot követõen. Saidy Janko kapott labdát a jobb oldalon, majd egyszerûen csak Andreas Pereirához passzolt és ekkor a meccs addigi legszebb pillanata következett. A United támadója látta, hogy nem támadják meg, ezért majd 25 méterrõl, nem messze a jobboldali partvonaltól lenyûgözõ lövéssel vette be a hosszú felsõ sarkot, megszerezve a vezetést Paul McGuinness csapatának.

 



A dolgok még jobbá váltak a 72. percben, köszönhetõen egy újabb kiváló egyéni megmozdulásnak. Miután egy bedobás után saját térfelén összeszedte a labdát, Wilson Burnley-védõk gyûrûjében harcosan megindult, sebességével megverte õket, majd kissé kisodródott helyrõl a kapus mellett a hálóba lõtt.

 



A hazaiak nem arról voltak híresek, hogy feladták és a csereként beálló Ntumba Massanka nagyszerû átadása az üresen álló Frostot találta meg, Evans azonban nagyot mentett a helyzetnél. A találkozó végén a hazaiak még néhány szöglettel próbálkoztak és Joel Pereirának egyszer óriásit kellett védenie, a United kitartott és a negyedik körbe jutott, ahol vagy a Leicester City, vagy a Rotherham United lesz az ellenfele.


Ifjúsági FA-kupa, 3.forduló
Burnley 0-2 Manchester United
Turf Moor, 1489 nézõ

United: J.Pereira - Janko, Evans, McConnell, Barber - Willock, Goss, Harrop, Pereira - Redmond(Fletcher 65.), Wilson
Nem használt cserék: Henderson, Mitchell, Borthwick-Jackson, Rashford.

Gólszerzõ: Pereira 60', Wilson 72' 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!