De Gea elégedett formájával

A vasárnapi, Swansea elleni FA-kupa mérkõzést megelõzõen David de Gea exkluzív interjút adott a MUTV mérkõzést felvezetõ Countdown to Kick Off mûsorának...


Elõször is, boldog új évet! Milyen volt a Karácsony itt Angliában?

Jó volt, köszönöm. Sok meccset kellett játszanunk, úgyhogy nem igazán volt sok idõm arra, hogy igazán kiélvezzem magát a Karácsonyt, de az ünnepek körüli mérkõzések alakulásával elégedett voltam.

 

Volt rá idõd, hogy együtt legyél a családoddal?

Igen, kicsit. Azt a kis idõt, ami szabad volt, a családommal töltöttem, ami nagyszerû volt, és élveztem, hogy részese lehettem az ünnepi mérkõzéseknek is.

 

Rengeteg mérkõzést játszottatok az ünnepi idõszakban, de véleményed szerint nem volt túl sok?

Nos, rövid idõ alatt elég sok fordulót lejátszottunk, és ideális esetben az ember azt szeretné, hogy több ideje legyen a pályán lenni, majd regenerálódni. Azonban a Karácsony egy nagyszerû idõszak a gyerekek és azon szurkolók szempontjából, akik a szezon során nem mindig jutnak ki a meccsekre, csak ilyenkor.

 

Egyénileg miként értékelnéd a szezonod eddigi alakulását?

Elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel. Mára már nagyon jól beilleszkedtem, és örülök annak, ahogy játszom. Továbbra is sokat tanulok és mindig tudok valamiben fejlõdni. Ez fontos, és remélem, hogy továbbra is így tudom folytatni, ezzel megtartva helyemet a csapatban.

 

 

És mi a helyzet a csapat jelenlegi formájával?

Megfelelõ módon kezdtünk, aztán a szezon elõrehaladtával többször is lendületbe jöttünk. Nagy csalódás, hogy nem sikerült a három pontot otthon tartanunk a Tottenham ellen, de most jól megy a játék. Tovább kell folytatnunk a megkezdett utunkat, és annyi mérkõzést megnyerni, amennyit csak tudunk.

 

Mesélj egy kicsit az idei védéseidrõl. Van kedvenced eddig?

Nincs, úgy látom, hogy minden egyes védés fontos, nem számít, hogy egyszerû, vagy bravúr volt. Nagyon nehéz csak egy védést kiemelni a szezonból eddig, amikor mindegyik ugyanolyan fontos volt, mint bármely másik.

 

Nagyon nyugodtnak és csendesnek tûnsz a stúdióban, de amint magadra húzod a United mezét, és felveszed a kapuskesztyûidet, egészen másleszel, nemde?

Hogy õszinte legyek, szerintem ez nagyon fontos. A pályán kívül szeretek barátságos lenni, és az emberekkel tölteni az idõmet, de a pályán sokkal koncentráltabb vagyok, és csak a mérkõzésre figyelek.

 

 

A hétvégén a Swanseaval játszotok az FA-kupában. Sokat tudtál errõl a sorozatról, mielõtt Angliába költöztél volna?

Nos, ez egy nagy történelemmel rendelkezõ kupasorozat, amelyhez rengeteg romantikus asszociáció párosul, úgyhogy nagyszerû lenne megnyerni.

 

Egy ilyen kupasorozatban, mint ez, egy olyan csapat ellen, mint a Swansea, fontos dolog otthon játszani, nem igaz?

Igen, mindig nagy lökést jelent az, ha otthon léphetünk pályára, mert minden szurkoló mögöttünk áll, úgyhogy úgy érezheti az ember, hogy nagyobb támogatásban részesül, mint az ellenfél. De ezzel együtt tudjuk, hogy a Swansea egy nagyon kemény ellenfél, és egyáltalán nem számítunk könnyû mérkõzésre.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!