Silvestre: Küzdenie kell a Unitednek

A Manchester United bizonyíthatja végsõkig való kitartását a Chelsea elleni vereség elkerülésével, állítja Mikael Silvestre, a klub egykori játékosa.


A United kilenc ponttal lemaradva a házigazda Chelseatõl látogathat vasárnap a Stamford Bridge-re - amely különbségre kevesen tippeltek volna a két csapat augusztusi, Old Traffordon rendezett gólnélküli összecsapását követõen.

 

A mérkõzést követõen Jose Mourinho szerint nem lehetett kifogás a visszafogott hozzáállásukra, kontrasztot vonva az õ keretében szereplõ "bébik" és a címvédõ erõssége között.

 

Fejlõdésük azonban megkérdõjelezhetetlen azóta, míg a United csak januárban már három vereséget szenvedett el, így David Moyes és csapata vízválasztó mérkõzés elõtt áll a két csapat visszavágójakor.

 

Silvestre, aki öt alkalommal nyert bajnoki címet a Vörös Ördögökkel, emellett pedig egy Bajnokok Ligája trófeát is begyûjthetett a Unitednél töltött kilenc éve során, úgy véli, eljött az idõ egykori csapata számára, hogy harcoljanak.

 

"A következetesség hiánya a legnagyobb probléma" - kezdte a korábbi francia bekk.

 

"Láthattunk néhány jó teljesítményt a csapattól, különösen a Bajnokok Ligájában, és az Arsenal ellen az Old Traffordon, de ugyanakkor számos hullámvölgyet is megélt a csapat."

 

"Hatalmas nyomás nehezedik az új menedzsmentre, de ezzel meg kell birkózniuk. A vasárnapi mérkõzés jó lehetõségnek ígérkezik, hogy megmutassák karakterüket és talpra álljanak."

 

"Nem szabad veszíteniük, ez biztos. Nem szabad még jobban leszakadniuk a Chelseatõl."

 

 

A múlt heti, Swansea City ellen aratott gyõzelmükkel Moyes elkerülte, hogy érájának kezdete a valaha volt legrosszabb Premier League idénykezdet jelzõvel vonuljon be a történelembe, Silvestre pedig látott biztató jeleket az eredmény kapcsán.

 

"Remélem, hogy a Swansea ellen nyújtott második félidei produkcióból kiindulva elég önbizalmat merített a csapat ahhoz, hogy pozitív eredményt érjen el a Stamford Bridge-n. Korábbi United játékosként én nekik fogok szurkolni vasárnap."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!