Jones útja a Unitedig

Phil Jones exkluzív interjú keretében beszélt a játékosként õt ért hatásokról és tapasztalatokról....


Gyerekként mely játékosokat tekintetted példaképeidnek?

A Premier League jó középhátvédjeinek játékához próbáltam alkalmazkodni, de tényleg - nem volt olyan, akire különösebb figyelmet fordítottam volna, követtem volna minden mozdulatát. A lehetõ legtöbb meccset megnéztem, hogy minél több játékost láthassak, és tanulmányoztam a mozdulataikat, hogy aztán a lehetõ legjobb részeket átvegyem és alkalmazzam a saját játékomban. Megpróbáltam egyfajta mixet létrehozni - de nem volt egy olyan játékos se, aki különösebb hatás gyakorolt volna rám. Gyakran megkérdezik ezt tõlem, de gyerekként tényleg senkit nem tekintettem bálványomnak. Fontos, hogy az ember nyitott szemmel járjon, rengeteg játékostól tanuljon, mert ez tehet valakit sokoldalúvá.

 

Voltak olyanok, akire felnéztél a Blackburnben?

Amikor ott játszottam, olyan játékosok alkották a védelem tengelyét, mint Ryan Nelsen és Chris Samba. Nelsen igazi profi volt, akire mindig felnézhettem. Õ nagy szerepet vállalt abban is, hogy sikeres lehessek a Blackburnben. Chris is egy nagyszerû fickó, remek csapattárs, õk mindketten nagyon sokat segítettek karrierem kezdeti szakaszában.

 

 

Milyen emlékeket õrzöl a debütálásaidról?

Big Sam [Allardyce] kezei alatt mutatkozhattam be, és a Chelsea elleni mérkõzést egy õrületes hétvége elõzte meg. A meccset közvetítették a tv-ben, ezért már jóval a kezdés elõtt elég ideges voltam, de aztán sikerült pontot szereznünk, ami nagyon jó eredmény volt nekünk. Megõriztem egy emléket is .... mezt cseréltem John Terryvel. A Unitedben a 2011-es Community Shielden játszhattam elõször, amikor a félidei két gólos hátrányból fordítva végül 3-2-re nyertünk a Manchester City ellen. A hazai debütálásom nagyon jó tapasztalatot jelentett számomra, hiszen United játékosként elõször játszhattam az Old Traffordon. Hihetetlen méretû közönség elõtt 3-0-ra legyõztük a Tottenhamet a szezon elsõ hazai mérkõzésén, nagyszerû élmény volt. Akkor nem voltam igazán ideges, mert addig már többször játszottam a csapatban a nyári túrán, úgyhogy kényelmes helyzetben voltam.

 

Melyik mérkõzést tartod a Unitedbeli legjobbadnak?

A 2011-ben rendezett Bolton Wanderers elleni 5-0-s gyõzelmet a Reebok Stadiumban. Azon a napon elõkészítettem néhány gólt Wayne Rooneynak jobboldali védõ pozícióból, aki egyébként egy nagyon jó mérkõzésen mesterhármast szerzett. Emellett, nem gondolom, hogy az lett volna a legjobb meccsem, de nagyon élveztem, amikor a Bajnokok Ligájában a Bernabeuban léphettem pályára. Kõkemény mérkõzés volt a Real Madrid ellen, amely hatalmas taktikai csatározást hozott világklasszis játékosok között - köztük a világ legjobbja, Cristiano Ronaldo fõszereplésével. Nagyszerû meccs volt.

 

Mi volt karriered során személyes szempontból a legjobb pillanatod?

Mindig emlékezni fogok az elsõ Unitedben szerzett gólomra, amit az Aston Villanak lõttem... de úgy összességében minden gólom, mert azért ez nem túl gyakori. De ebben a szezonban már a Norwich City (Ligakupa), és a Shakhtar Donetsk (Bajnokok Ligája) ellen is betaláltam, ezt a sort pedig folytatni szeretném.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!