Legendák a Liverpoolról - 1.rész

Gary Pallister, a United egykori védõje a vasárnapi, Liverpool elleni rangadó elõtt visszaemlékezett a kedvenc meccsére, melyet a Vörösök ellen játszott...


 Mit jelent számodra a United-Liverpool rivalizálás?

 

Menjünk vissza odáig, mikor ide kerültem. El akartuk érni mindazt, amit a Liverpool elért. Akkoriban õk voltak Anglia legeredményesebbjei, õk voltak a nagykutyák, akiket el akartunk kapni. Mérföldekkel le voltunk maradva a Liverpool által felállított sztenderdektõl, úgyhogy az egész ügy arról szólt, hogy próbáljunk építkezni és kihívást jelenteni az Anfield-i gépezetnek.

 

Az intenzitás mindig fellelhetõ volt - még amikor a Liverpool pompázott, akkor is a szezon egyik legkeményebb meccsük volt a United elleni derbi. A forma semmit nem számított és a Unitednek sikerült felidegesítenie a Liverpoolt akkor is, mikor sorra nyerték a bajnoki címeket. Hamar rájöttem, mit jelentettek ezek a meccsek a szurkolóknak és a klubnak.

 

 

Mik a kiemelkedõ emlékeid a Liverpool elleni meccseidrõl?

 

1997-ben két gólt lõni a Kop (az Anfield Road B-közepe - a szerk.) elõtt kilóg a sorból. Ettõl eltekintve soha nem szereztem két gólt egy mérkõzésen, úgyhogy megtenni, ráadásul akkoriban a legnagyobb riválisunknak számító klub otthonában tenni ezt különleges volt számomra - még mindig vannak fotóim otthon az ünneplésemrõl. Mindketten a bajnoki címre hajtottunk abban a szezonban és mindig nehéz volt ott játszani, de nagyszerû gyõzelem volt az számunkra és fontos eredmény is.

 

)

Pallister góljai 2:30-nál és 6:05-nél

 

Hogyan vélekedsz a két õsi rivális hétvégi párharcáról?

 

Egy olyan találkozó lesz, amit nem veszíthetünk el és amit igazán meg kell nyernünk, ha bármi támadást akarunk a negyedik helyért indítani. A Liverpool szárnyal, Luis Suarez és Daniel Sturridge kirobbanó formában játszik, de pozitívnak kell lennünk, hiszen megvannak a játékosaink ahhoz, hogy olyan eredményt érjünk el, amit akarunk, és hazai pályán játszunk.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!