Legendák a Liverpoolról - 2.rész

Ian Rush, a liverpooliak legendája a vasárnapi derbi elõtt adott interjút a United hivatalos honlapjának...


 Mit jelent számodra a United-Liverpool rivalizálás?

 

Ez mindig nagy meccset hoz. Játékosként az a dolgod, hogy teljesíts és jó eredményt érj el a Manchester United ellen, majd mikor visszavonulsz és szurkolóvá válsz, ugyanolyan izgatott leszel. Kérdezd meg bármelyik Liverpool drukkert, megmondják neked, hogy a United elleni mérkõzések azon meccsek közé tartoznak, amelyeket nagyon várnak minden szezonban.

 

 

Hogyan értékelnéd a két csapat formáját?

 

Ha a szezon elején kérdeztél volna a Liverpoolról, azt mondtam volna 'próbáljunk bejutni az elsõ négybe', de most, hogy ott vagyunk egy ideje, próbáljunk meg ott is maradni. Ami a Unitedet illeti, úgy vélem, nem volt szerencséjük a sérülésekkel. David Moyes-nak idõt kell adni. Õ egy nagyszerû edzõ, de olykor szerencséd van, máskor viszont nagyon nincs, a Unitednek pedig nem volt szerencséje a sérülésekkel. Formában volt [Daniel] Sturridge és [Luis] Suarez, úgy tekintünk erre a találkozóra most, hogy 'gyerünk ki a United pályájára és gyõzzünk'! A csapatok az Anfieldre már nem olyan félve jönnek, mint régen és azt gondolom, ugyanez a helyzet az Old Trafforddal is. Úgy vélem, úgy mennek oda az emberek most, hogy azt mondják, 'képesek vagyunk nyerni is'. Hosszú idõ óta ez a legnyíltabb bajnokság. Korábban a United dominált és  minden arról szólt, ki ér a második és harmadik helyre, de ebben a szezonban több csapat is harcol az elsõ helyért és a top négyes helyekért. Azt gondolom, a kulcs az, hogy fitten tartsd a fontos játékosaidat. Ez jelentheti a különbséget. Nagyon kicsi a különbség az elsõ nyolc csapat között és ez egy kicsit a szerencsén is múlik, mert ha a játékosaidat elkerülik a sérülések, akkor a dolgok a javadra fordulnak.

 

 

 

Mit gondolsz, hogyan alakul a vasárnapi találkozó?

 

Gólokat várok, azt hiszem, nyílt mérkõzés lesz. Ez az egyik, amit észrevettem az idei Premier League-ben, hogy sokkal nyíltabb mérkõzések vannak és nem sok csapat tudja megóvni kapuját a bekapott góltól. Ami a Liverpool szempontjából izgalmas, hogy a múltban vonakodva támadtunk, de ebben a szezonban Brendan [Rodgers] csapata megy elõre. 'Ha szerzel egy gólt, mi kettõt lövünk', ugyanígy van ez a Manchester City-nél, az Arsenalnál és mindig ezt tette a United. Mindkét csapat erõsen támaszkodik majd a csatárokra - Suarezre és Sturridge-re, valamint Rooney-ra és van Persie-re. De nagyon fontos az is, hogy hátul rendben legyen minden. Úgy gondolom, amelyik csapat megteszi ezt vasárnap, valószínûleg meg is nyeri a rangadót.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!