Legendák a Liverpoolról - 3.rész

A vasárnapi rangadó elõtt Lou Macari, a Manchester United korábbi középpályása osztja meg nézeteit az olvasókkal...


Milyen emlékeid vannak a Liverpool elleni mérkõzéseidrõl?

 

Nos, amikor az Old Traffordra érkeztem, a Liverpool egy kivételes gárda volt, akkoriban õk voltak azok, akiket le akart gyõzni mindenki. Az elmúlt években a dolgok megváltoztak, de ha visszanézünk a hetvenes évekre, az róluk szólt. A Liverpoolról, Kevin Keeganrõl, Kenny Dalglish-ról, Graeme Souness-rõl és társaikról - igazán nagyszerû csapatot alkottak. Ezt szem elõtt tartva, ha sikerült legyõznöd õket, akkor kivételesen teljesítettél. Természetesen a legnagyobb emlékem velük kapcsolatban az 1977-es FA-kupa döntõ volt, nem csak azért, mert megvertük õket, hanem azért is, mert ezzel megakadályoztuk, hogy triplázzanak. Akkoriban olyan csapatuk volt, amely képes volt megnyerni három komoly trófeát, de azon a napon a Wembley-ben kis szerencsénk is volt, ám sikerült legyõzni és megállítani õket.

 

 

 

Esetleg van ezenkívül más kiemelkedõ, személyes pillanatod ellenük?

 

Sok van. Emlékszem, minden mérkõzés gyors és vad volt. A közelmúltban láttam néhányat az MUTV-ben, melyekre nem is emlékeztem már, de nem volt irgalom egyik csapat részérõl sem - szereléseket szerelések követtek. Ezek jelentettek mindent a játékosok számára ugyanúgy, mint a szurkolóknak. Nagyon is tudatában voltál, mit is jelent ez a Liverpool drukkereknek és az Old Traffordon szintén, pontosan tudtad, mit jelent a szurkolásunk.

 

Mit vársz a hétvégi összecsapástól?

 

Ez talán hosszú idõ óta a legfontosabb Manchester United - Liverpool mérkõzés a Liverpool számára. Normális esetben, amikor az Old Traffordra látogatnak, mi a tabella élén helyezkedünk el és olykor épp a Liverpoollal viaskodtunk a bajnoki címért, máskor nem. Jelenleg második helyen állnak és nem emlékszem olyan párharcra, ami fontosabb lett volna nekik, mint ez a mostani. A mi szempontunkból sajnos a City és az Olympiacos elleni találkozók is ránk várnak és ha megkérdeznéd, hogy a három közül melyik a legfontosabb meccs, tekintettel arra, mi vár még ránk a szezon maradékában, az Olympiacost mondanám.

 

Még mindig tehetünk valamit a Bajnokok Ligájában, míg a Premier League-ben a Liverpool elleni siker fantasztikus lenne, de nem hiszem, hogy hazai fronton idén nagyon megváltoznának a dolgok. Azonban ez még mindig egy olyan meccs, amit nagyon meg akarsz nyerni. Emlékeim szerint ez talán az egyik legjobb liverpooli csapat hosszú ideje, különösen elöl remekelnek. Mindig jó játékosaik voltak, de ebben a szezonban különösen Suarez és Sturridge játékával kivételesen jók, minden csapatra veszélyt jelentenek. Minden bizonnyal ránk is veszélyt jelentenek majd. Nagy teszt lesz ez számunkra.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!