Kupaömlesztés

Az elsõ írásom elérte a célját, alaposan megmozgatta az agyakat, néhányan terjedelmesebb kommentet is írtak. Ezúton nagyon szépen köszönöm a véleményeket. Ezen felbuzdulva a jövõ latolgatása után, most a múltra fókuszálok. "Egybe ömlesztem" az elért trófeáinkat, az õsi és közvetlen riválisaink kupáit is, természtesen a serlegek más-más "súlyt" nyomnak.

 
Elõször külön számolom a hazai és nemzetközi trófeákat, utána pedig összeadom a két értéket. Azon lehet vitatkozni, hogy nemzetközi kupák közül a KEK vagy az UEFA-kupa éri-e a többet, de semmit nem változtatna a lista végkimenetelén, ha esetleg felcserélném az értéküket. A VVK-t pedig én sem tekintem teljes értékû UEFA-kupa elõdnek csak így mégiscsak színesebb a lista és a végkimentelen sem változtat semmit, ha beleszámolom.
 
Hazai pontozás (H): Charity/Community Shield 1p, Ligakupa 3p, FA-kupa 5p, Football League 1st Division/Premier League 7p
Nemzetközi pontozás (N): UEFA-szuperkupa 1p, KEK 3p, VVK/UEFA-kupa/Európa-liga 5p, BEK/BL 7p, Világkupa/Klub vb +3p
 
 
5. Shopping City (H: 43p, N: 3p, Össz.: 46p)
Vagy Zsoldos City, kinek melyik tetszik jobban. Az eredmény senki számára sem meglepõ és vitathatatlan választ ad arra, hogy bármit is nyer a City a közeljövõben, senki nem fogja tisztelni õket az ellenfelek közül. Az eredménylista enyhén vérszegény: 3 Charity Shield, 2 Ligakupa, 4 FA-kupa, 2 bajnoki cím és egy KEK siker, amit fel tudnak mutatni. Csoda, hogy ennyire irigyek a United sikereire?

 
4. Chelski (H: 74p, N: 7p, Össz.: 81p)
Újabb zsoldos egylet, de ezúttal egy kicsit hájasabb eredménypalettával. A különbséget az eredményeken kívül a tulajdonos hozzáállása jelenti. A Chelsea befektetés és nem játékszer. Ráadásul megtérülõ befektetés. Az orosz uralkodása óta nem kevesebb, mint 10 trófeát gyûjtött össze és ami még érdekesség, hogy mindet haza porondon. Sajnos náluk tényleg csak idõk kérdése, hogy mikor hódítják el a füles serleget (az én tippem sajnálatos módon pont az idei szezon). Az eredménysor: 4 Charity/Community Shield, 4 Ligakupa, 6 FA-kupa, 4 bajnoki cím, valamint a nemzetközi porondról 2 KEK és 1 UEFA-szuperkupa.

 
3. L'arsenal (H: 159p, N: 8p, Össz.: 167p)
"A jövõ csapatát építjük." Ez az idézet pont olyan, mint nekünk magyaroknak a "Már látjuk a fényt az alagút végén". Az õsi és közvetlen riválisok közül õket utálom a legkevésbé. Tisztelem, hogy fiatalokra építenek, de ez már Wenger rögeszméjévé vált. Ha beérnek a játékosok elmennek, pedig az Arsenal nem szegény klub, méltatlan hozzájuk, hogy Európa fiókcsapatának számítanak. Valamint röhej az a tény, amirõl Samir Nasri nyilatkozata mindent elmond: "Az öltõzõben többet hallok francia szót, mint angolt." A múltjuk elég dicséretes, 12 Charity/Community Shield, 2 Ligakupa, 10 FA-kupa, 13-szoros bajnok, nemzetközi oldalon pedig egy VVK gyõzelmet és egy KEK aranyat találunk.

 
2. Manchester United (H: 211p, N: 27p, Össz.: 238p)
A cikkem legfájóbb ténye. Hiába jelentjük mi az angol futballt az elmúlt két évtizedben, a szomszédvár még mindig sikeresebb, de kizárólag a nemzetközi terepen elért sikerek miatt. Angliában már mi számítunk a number one-nak. Az eredmény ne tévesszen meg senkit, így is Anglia egyik zászlóshajójának számítunk a világon, sõt jelenkorban a legfontosabbnak, például ha mi azokban az években megnyertük volna a BL-t, amikor minimum az elõdöntõig jutottunk, akkor mi lennénk az elsõ helyen. Felvidító tény továbbá, hogy angol csapatok közül csak mi voltunk hivatalosan is a világ legjobbjai és nekünk van a legtöbb aranylabdásunk a szigetországban. Plusz érdekesség még, hogy ha egy szerencsétlenebb szezonunkban csak Európa-ligát nyerünk, akkor mi leszünk az egyetlen csapat Angliában, amely az összes UEFA által kiírt versenysorozatot megnyerte legalább egyszer. A 'pool a KEK megszûnésével már nem teheti meg ugyanezt. Dicsõséglista: 18 Charity/Community Shield, 4 Ligakupa, 11 FA-kupa, 18 bajnokság, 1 UEFA-szuperkupa, 1 KEK, 3 BEK/BL, 2 Világkupa/Klub vb.

 
1. Liverpool Football Franchise (H: 197p, N: 53p, Össz.: 250p)
A múltjuk megsüvegelendõ, a jelenjük egy vicc. Éveken át lehetett hallgatni, hogy Liverpool a legsikeresebb, majd akkor pattogjunk, ha annyira sikeresek leszünk, mint a 'pool, csakhogy mostmár ez az uralom már a múlté, már csak a nemzetközi porondon elért eredmények miatt nyerte meg ezt a listát. Hazai hadszíntéren már a bukottak listáján a Liverpool. Gerrard és Carragher klubhûsége tiszteletre méltó, de az is lehet, hogy még nem hallották a méltán népszerûvé vált viccet: Melyik hajó nem köt ki soha Liverpoolban? (helyes megfejtõk egy tölcsér fagyit nyernek, amelyet kedvenc arab pénzherdálónk fizet). Oriási fricska még az is, hogy egyetlen aranylabdásuk is ördögös címert hord az utóbbi idõben.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!