Vörös ördögfiókák avagy a hihetetlen igazolás

Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, David de Gea, Jaap Stam, Eric Cantona, David Beckham és társaik. Néhányan egészen fiatalon kerültek a klub kötelékébe, mások kiforrott játékosként érkeztek több százezer, millió fontért. A legendákra örökké emlékeznek, de mi a helyzet a botlásokkal?

Biztos volt már téma, csak korábban, mégis kiapadhatatlan forrás az átigazolás. A koronavírus-járvány miatt lelkes újságírói teendőim mellett jutott időm végre ismét átnyálazni Sir Alex önéletrajzi könyvét és persze a nagytakarítás során elfeledett manageres játék is kezem ügyébe került.



A gyors telepítés utáni játék valamint a könyv átigazolási politikája szinte egyszerre került terítékre. Meglepetésemre (valamint feledékenységemnek köszönhetően) ott áll Bébé neve. A portugál utcagyerek, akit a mester sosem látott, leigazolta, s aki örök ígéret maradt. Persze lehet azt mondani, hogy több is veszett Mohácsnál.



Csakhogy ezután kezdtem agyalni, hogy 1995 óta (amióta szurkolója vagyok a csapatnak) kik öltötték magukra a mezt és okoztak csalódást. Vagy azért, mert nagy ígéretként érkeztek és bukottan távoztak vagy nagyon ismertek voltak, mégis besültek az Old Traffordon. Felmerült bennem egy mellékes kérdés is: miért van az, hogy 1-2 kivételtől eltekintve jobbára betliznek a szigetországban a dél-amerikai játékosok?



A másik fő kérdés, hogy az alábbi listát mely nevekkel bővítenétek ki, illetve rajtuk kívül kiket sorolnátok a drága-besült és örök ígéret kategóriába?



Kapusok: Mark Bosnich, Massimo Taibi, Roy Caroll, Fabien Barthez





Mezőnyjátékosok: Alexander Büttner, Karel Poborsky, Bébé, Eric Djemba-Djemba, Gaby Obertan, Jordi Cruyff, Liam Miller, Anderson, Kléberson, Juan Sebastian Veron, Sinji Kagawa, Dong Fangzou, David Bellion, Diego Forlan


Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!