Neville: Ne legyenek pánik igazolások!

Gary Neville arra figyelmezteti Louis van Gaalt, hogy tanuljon a Manchester United korábbi korszakainak drága hibáiból és ne legyenek pánik igazolások az átigazolási piac bezárása elött.


A Sky Sports szakértõje szerint az egykori klubjának további játékosokkal kell bõvítenie a keretét ha trófeákért akarnak versenyezni, viszont óvatosságra int azt illetõen, hogy ne pazaroljanak milliókat rossz típusú játékosokra.

 
A United 165 millió fontot költött az olyanokra mint Juan Mata és Marouane Fellaini az elmúlt öt átigazolási szezonban - csak a PSG költött ennél többet Európában ugyanennyi idõ alatt - és Neville úgy érzi, hogy ennek az összegnek a nagy része rosszul lett elköltve.
 
Továbbá úgy gondolja, hogy Van Gaalnak egy más fajta átigazolási politikát kell alkalmaznia mint David Moyes-nak, annak ellenére, hogy a szurkolók igazolásokat akarnak látni.
 
"Az elmúlt öt átigazolási szezonban elköltettek egy kis pénzt. Az azt megelõzökben meg talán nem fektettek be eleget, mert Sir Alex elégedett volt azzal a kerettel ami a rendelkezésére állt" - mondta Neville a Monday Night Football címû mûsorban.
 
"Szeretek visszamenni, visszatekinteni a dolgokra. Egy évvel ezelõtt amikor ugyanitt ültünk és egy Manchester United szurkolóként azt mondtad volna nekem, hogy Anglia bajnokai, akik pont most verték meg a Swansea-t idegenben, 140 millió fontot fognak költeni a következõ évben és ott fognak tartani ahol ma tartanak...azt mondtam volna, hogy õrült vagy."
 
"Természetesen költeniük kell, mert muszáj új játékosokat szerezniük. Ez nem kérdés, de fontos, hogy a megfelelõ játékosokat igazolják le."
 
"140 millió fontot költöttek az elmúlt egy évben olyan játékosokra mint Zaha, Herrera, Shaw, Fellaini és Mata. A tavalyi szezonban megemlítettem, hogy eközül néhányat pánik igazolásnak tartok, nem illenek a filozófiába, most pedig ennek isszák a levét."
 
"Ezért a pénzért, vagy egy kicsivel több pénzért meg lehetett volna venni Gareth Bale-t, Toni Kroos-t, Cesc Fabregas-t és Filipe Luis-t. Az említett összegért ez a négy játékos már a keretben lehetne."
 
 
"Tedd be ezt a négy játékost a keretbe és akkor azt mondhattuk volna, hogy a United esélyes a bajnoki címre és talán a Bajnokok Ligájára is."
 
"Okosan kell igazolniuk, ráadásul most egy olyan menedzserük van aki nem fog pánikból vásárolni, nem fog ellent mondani a filozófiájának és van olyan erõs, hogy egy helyben üljön akkor is, ha nem tudja megszerezni a játékosokat.
 
"Az a kulcs, hogy megtudják-e szerezni azokat a játékosokat akiket akarnak? Ne csak azért költsenek mert ebben az idõszakban ez a szokás."
 
"Tavaly igazoltak két játékost akik a véleményem szerint nem feleltek meg annak amire a Unitednek szüksége volt akkoriban, és ez egy nagy probléma."
 
A klub elsõ bajnoki mérkõzésén elszenvedett vereség után Van Gaal beismerte, hogy új játékosokat keres.
 
United a 3-5-2-es formációt alkalmazta a mérkõzésen és amíg Neville nincs meggyõzõdve, hogy ezt hosszútávon is alkalmazni fogják, azt mondja, hogy az átigazolási politika majd többet mondd nekünk a holland szakember elképzeléseirõl.
 
"Õ az a fajta menedzser aki elég magabiztos ahhoz, hogy miután idejött ebbe az országba, azt mondja, hogy 'Én más módon fogom csinálni a dolgokat'" - mondta Neville.
 
"Szerintem a következõ pár hétben minden kiderül az igazolások és a játékosok típusa alapján."
 
"Danny Blindet és Thomas Vermaelent is megemlítették az elmúlt hetekben, ez pedig azt jelenti, hogy olyan játékosokat keresnek akik illenek a rendszerbe."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!