A hangadó: Sallói István

Sallói István interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben híres magyar emberekkel beszélgetünk és esély latolgatunk a Manchester United aktuális mérkõzése elõtt.


Louis van Gaal tanítványai komoly feladat elé néznek a hétvége során, ugyanis vasárnap 17 órától a listavezetõ Chelsea látogat az Old Traffordra. A Kecskeméti TE klubigazgatójával, illetve a magyar nemzeti tizenegy szakmai stábjának oszlopos tagjával, Sallói Istvánnal boncolgattuk a Vörös Ördögök szezonbeli eddigi teljesítményét és a mérkõzés várható kimenetelét.

 

 

Szívbõl gratulálunk a kinevezéséhez, hiszen Ön lett a Magyar Labdarúgó Válogatott játékosmegfigyelõje. Ez a szerepkör ismerõs lehet, mert az angol Wolverhamptonnál is hasonló feladatot látott el. Mi a különbség a két feladat között?

 

Sallói István: Másjellegû a két munka, de annyi azonosság van, hogy mindkét esetben a fõ feladat a teljes magyar mezõny ismerete. A fiatalok talán fontosabbak voltak a Wolves-nak, ezzel ellentétben Dárdai Pálnak az a fontos, hogy a megálmodott taktikához találjuk meg a legalkalmasabb játékosokat. Emellett az ellenfelek feltérképezése is a feladat részét jelenti.

 

Mi a véleménye Louis van Gaalról és a United szezonbeli eddigi teljesítményérõl?

 

Sallói István: Van Gaal egyelõre csalódás. Egyrészt lassan mérte fel kire számíthat, kire nem a tavalyi keretbõl, ezért drágábban kellett vásárolnia, és talán nem is a legfontosabb posztokra. Másrészt a megfelelõ taktikai hadrend megtalálása is várat magára, sok a kísérletezés. Még mindig instabil a védekezés, de nagy szerencséje van a Unitednek, hogy a Chelsea-n, City-n kívül a többi rivális is botladozik.

 

Szinte már hagyomány a Premier League-ben, hogy egyes játékosok rendre betalálnak az egykori csapatuk hálójába. Mit érez ilyenkor egy játékos? 

 

Sallói István: Fura módon valamiféle bizonyítási vágy van a játékosokban a volt klubjuk ellen, és ez plusz motivációt jelent.

 

Vajon Juan Mata esetében is fennáll ez a "veszély" vasárnap?

 

Sallói István: Mata valahogy elvesztette a fonalat, mintha nem ugyanaz a játékos lenne mint a Chelsea-ben. Kicsit Torres szindróma. Ha Rooney visszatér, valószínûleg ki fog maradni, talán ez nyomaszthatja.

 

 

 

Diego Costa és Fabregas eddig lenyûgözõ párost alkot a Kékeknél. Ám a spanyol-brazil csatár sérülése miatt valószínûleg Drogba lesz ott a kezdõben. Vajon a hispán középpályás a Chelsea legendájával is egy húron tud pendülni?

Sallói István: Az is lehet, hogy Remy lesz a kezdõben, mert õ mozgékonyabb és idegenben az is érv lehet. Fabregas egyébként Hazardékkal is jól megtalálja az összhangot, kiváló igazolás volt.

 

Rafael és Hazard párharca elõreláthatólag nagyon izgalmasnak tûnik. Vajon a brazil jobb bekk képes lesz semlegesíteni a belgák csillagát?

 

Sallói István: Eden Hazard balról indul, de a pálya több pontján is feltûnik. Nem csak Rafaellel találkozhat, és így az egész Manchester United védelemnek gondot okozhat.

 

Wayne Rooney a három meccses eltiltását tölti majd ezen a találkozón is. Az õ hiányát megérezhetik a Vörös Ördögök ezen a fontos rangadón?


Sallói István: 
Rooney azon kevés csatár közé tartozik a világon, aki nagy munkabírású és a védekezésbõl is kiveszi a részét. Vele jobb lenne a United!

 

Milyen mérkõzésre számít?

 

Sallói István: A Chelsea profi csapat, már sokszor bizonyította, hogy a rangadókon mire képes. Jobb formában vannak és jobb csapat mint a United, de ettõl még Mourinho a biztos védekezésbõl indul ki ezeken a meccseken. A fõ célja, hogy ne szenvedjenek vereséget. Kérdés, mennyit kockáztat most, amikor egyértelmûen erõsebbek egy nagy riválisnál. Szerintem nem fog!

 

Tippelje meg az összecsapás végeredményt!

 

Sallói István: 1-1 a tippem.

 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Sallói Istvánnak az interjúért!

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!