A hangadó: Iván Bence

Eljött az év vége, ennek apropóján pedig a nagy hajtás közepette egy könnyed interjúval készültünk Nektek.


Beszélgetőpartnerem Iván Bence volt, akinek ez úton is köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre. Bencét a legtöbben az ősszel indult Dancing with the stars című műsorból ismerhetitek, Stana Alexandra partnereként meneteltek az élő show-k során előre. Bence paraúszó és számos csodás eredménnyel büszkélkedhet, többek között Európa-bajnoki 2. és 3. helyezésekkel, de világ szinten is kiemelkedő teljesítményt tett le az asztalra, ezek mellett pedig 2021-ben, a tokiói Paralimpián 9. helyezést ért el 200 méter vegyesen.

 

 

Mióta vagy Manchester United szurkoló? Mi volt az a meghatározó élmény, ami miatt a Vörös Ördögök lettek a kedvenceid?

 

"Az első nagyobb emlékem a csaptattal kapcsolatban talán a 2008-as BL döntő volt, mikor megnyerték. Emlékszem, 8 évesen itt kiabáltam a lakásban és izgultam, hogy nyerjenek. Azóta pedig végig követem a csapat összes meccsét. Lassan már 15 éve, hogy a kedvenc csapatom Manchester United."

 

Ki volt, vagy ki aktuálisan a kedvenc játékosod és miért éppen ő?

"Kimondott kedvenc nincsen, de ha nagyon választanom kell akkor Brunot mondanám. Szerintem nagyon jól lát a pályán, zseniális passzokat ad. Nem véletlen, hogy ő csapatkapitány, mikor Harry nincsen, mert olyan mentalitással játszik meg tűzzel, ami egy vezértől kell is."

 

Mi a véleményed a szezon első feléről, illetve a nyáron érkezett játékosokról, menedzserről?

"Nagyon jó döntés szerintem ETH kinevezése, hosszabb távra is ő lehet a megoldás. Nyári igazolások is jól sültek el és végre minőségi kezdőjátékosokat tudtunk igazolni. Casemiro, Antony, Licha, Eriksen is bevált, remekül illeszkednek a csapatba. Malacia még talán nem vette fel a PL ritmusát, de ő is jó a posztján. Szezon első fele eddig jónak mondható, voltak nagy győzelmek és kezd a csapatjáték is kialakulni, ami biztató a jövőt tekintve."

 

 

Mit vársz az idény második felvonásában? Sikerül trófeát szereznie a csapatnak? Továbbjutás volt a Ligakupában és hamarosan indul az FA-kupa is. Reális elvárás lehet Ten Hag első szezonjában valamelyik cím megnyerése?

"Még négy porondon érdekelt a csapat, ami azt illeti sűrű lesz nekik a program. A Ligakupában szerintem döntőig is elmehetünk akár, ha sikerül a City-t elkerülni, utána egy meccsen pedig bármi is lehet a döntőben. FA-kupában is lehet egy könnyű sorsolással sokáig jutni. Bajnokságban reálisan oda lehet érni a dobogóra. Az El-ben pedig ha túljutunk a Barcelonán, akkor nem lehet megállás a döntőig szerintem. Ha idén nem is, de jövőre reális lehet valamilyen kupa megnyerése a csapatnak."

 

Hogyan látod a holland menedzser munkásságát a Unitednél? Valóban ő lehet a hosszú távú megoldás a klubnál, vagy ismét csak egy fellángolást láthatunk, mint a legtöbb menedzser esetében Ferguson távozása óta?

"Úgy gondolom, hogy hosszabb távon is ő lehet a megoldás a csapat számára. Szabadkezet kapott és látszik is ez a csapaton. Jól igazoltunk a nyáron, jó játékosok érkeztek. Kezd egy játékrendszer is kialakulni, mellé jönnek a győzelmek is. Ha hagyják dolgozni ETH-t, akkor 2-3 éven belül újra a régi fényében fog tündökölni a United."

 

Sokak számára meglepő volt Ronaldo interjúja, ami szerződésének felbontásához vezetett. Mit gondolsz erről? Jól kezelte a klub, illetve a portugál klasszis a dolgokat, vagy ezt sokkal békésebb és civilizáltabb módon is lehetett volna?

"A kérdéshez hozzá tartozik, hogy nagy Ronaldo fan vagyok, de ezt nem így kellett volna rendezni. Lehetett volna sokkal kulturáltabban is. Szerintem, aki gyakran néz United meccset, az láthatta, hogy nem illik ebbe a rendszerbe, amit a csapat játszik ETH vezetésével. Ha szólt volna, hogy ő távozna januárban, a klub elengedte volna és békésen távozott volna, de nem így lett…. De jót fog ez tenni a csapatnak véleményem szerint."

 

 

Számítassz-e érkezőkre a januári átigazolási időszakban és ha igen, akkor kik lehetnek azok a játékosok, akik célkeresztbe kerülhetnek. Te kiket látnál szívesen United mezben, ha rajtad múlna a döntés?

"Igen, számitok, lesz 1-2 érkező januárban. Kell egy befejező csatár, de nem tudom kit lehetne igazolni. Gakpot elvitték elölünk, szóval ő nem lehet. Ha én igazolnék akkor Joao Félix, vagy Harry Kane lenne az. De aztán meglátjuk, hogy ETH kiben lel fantáziát."

 

A világbajnoki szünet előtt robbant be a csapatba az ifjú Alejandro Garnacho. Neked mi a véleményed az argentin srácról? Több lesz, mint egy ígéretes tehetség, vagy megreked ezen a szinten és nagyobb az esély arra, hogy távozni fog?

"Sok munka kell még neki, hogy olyan legyen például mint Rashy. Van benne potenciál, meglátjuk, hogy ETH kitudja-e belőle hozni ami benne van."

 

Milyen fórumokon szoktál tájékozódni a Manchester Uniteddel kapcsolatos történésekről? Követed, olvasod esetleg a ManUtdFanatics.hu-t?

"Igen követem természetesen, ha magyar oldalról van szó, akkor ez az első, amin szoktam nézni a csaptattal való híreket. A csapat hivatalos Instagram és Facebookját is mindennap szoktam böngészni a hírekkel kapcsolatban."


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!