A hangadó: László Ágnes

László Ágnes interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben híres magyar emberekkel beszélgetünk és esély latolgatunk a Manchester United aktuális mérkõzése elõtt.


Vasárnap 14.30-tól nemcsak Manchester városában, hanem világszerte megáll az idõ kilencven perc erejéig, ugyanis Louis van Gaal tanítványai látogatnak az Etihad Stadionba. Az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkezõ angol derbi elõtt László Ágnessel, a Kislány, nagy foci sportbloggerével beszélgettünk. A fiatal hölgy évek óta figyelemmel követi a Premier League-et, és hatalmas Manchester United szurkoló. Blogjai igen magas színvonalúak és rendkívül igényesek. Szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, hogy számos alkalommal járt már a DIGISport Reggeli Start címû mûsorában is.
 

A blog linkje: http://kislanynagyfoci.blog.hu/

A blog Facebookos elérhetõsége: https://www.facebook.com/kislanynagyfoci

 

 

Mióta követed figyelemmel a Premier League-et?

 

László Ágnes: Az 1996/97-es szezontól, azóta is ez a kedvenc bajnokságom. Minden történést, statisztikát igyekszem figyelemmel követni, ami az angol ligában zajlik.

 

Hogyan, és mikor lettél Manchester United szurkoló?

 

László Ágnes: Minden 1996 augusztusában kezdõdött, amikor David Beckham félpályás gólt szerzett a Wimbledon ellen. Azóta követem a United szereplését. Lenyûgözött a klub történelme és hagyományai is. Aki még nem látta a Manchester United – A hivatalos történet 1878-2002 címû DVD-t, az mindenképp nézze meg.

Csodáltam bennük, hogy soha nem adják fel, mindig felállnak a padlóról, képesek hihetetlen fordításokra. Erre az egyik legjobb példa a legendás ’99-es BL-döntõ, ami az egyik legszebb emlékem a csapatról. Bár Sir Alex Ferguson távozásával hosszú és eredményes korszak zárult le, bízom abban, hogy szép lassan ismét visszatalál a csapat a sikerek útjára.

 

Mit jelent számodra ez a városi derbi?

 

László Ágnes: Mindegyik United-meccsnél érzem azt a bizonyos feszültséget a gyomromban, de a Manchester City elleni derbire ez többszörösen igaz. Fõként amióta 2008-ban Manszúr sejk betette a lábát a City-hez. Hiszen elõtte egyértelmûen gyengébb csapat volt a „zajos szomszéd”, többször a másodosztályban is szerepeltek.

 

 

Állítólag Wayne Rooney már ott lesz a pályán a City ellen. Az õ jelenléte fontos lehet ezen a rangadón?

 

László Ágnes: Egyértelmûen meghatározó az õ jelenléte, ugyais tizenegy góljával a városi derbi legeredményesebb játékosa. Ikonikus pillanat volt, amikor kapásból, ollózva szerzett gyõztes gólt az õsi rivális ellen. Nem véletlenül választották a Premier League húsz éves történetének legszebb találatának. A 2012/13-as idényben a 3—2-es gyõzelem alkalmával duplázni tudott az Etihadban. Ezek után nem kérdés, az õ jelenléte kulcsfontosságú lesz.

 

Kun Agüero kilenc gólnál jár a szezonban. A Vörös Ördögök instabilnak mondható védelme képes lesz megállítani az argentin klasszist?

 

László Ágnes: Agüero hihetetlen gyorsasága, ritmusváltásai komoly gondot okozhatnak a Vörös Ördögök védelmének. Valljuk be õszintén, ez a csapatrész a leggyengébb. Komolyan tartok attól, hogy a Smalling-Agüero párharcokat az argentin nyeri majd. Százszázalékos koncentráció kell az argentint megállításához. Kulcsfontosságú, hogy a félpályánál feltartóztassák az akciókat, véletlenül se legyen lehetõsége megvívni ezeket a párharcokat. Biztos vagyok benne, hogy Van Gaalnak külön terve van az õ kikapcsolására, és fokozott figyelmet fordítanak rá.

 

Ha már az argentinoknál tartunk, Manchester vörös felében is fellelhetõ kettõ, Di Maria és Rojo személyében.

 

László Ágnes:  Angel Di Maríával abszolút elégedett vagyok, neki van a legtöbb asszisztja (4) és három találatával vezeti a házi góllövõlistát holtversenyben Rooneyval és Van Persie-vel. Rojónak még szoknia kell a PL-ritmusát, de egyre jobb lesz õ is.

 

Mi a véleményed a többi érkezõrõl?

 

László Ágnes: Daley Blinddel alapvetõen elégedett vagyok. A Whoscored statisztikái szerint neki van eddig a legtöbb szerelése a csapatból. A West Brom ellen a 87. percben lõtt gólja pedig létfontosságú volt, hiszen egy pontot megmentett a csapatnak.

 
Radamel Falcao sajnos sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, de az Everton elleni gyõztes gólja és két gólpassza remek volt, de ez még csak a kezdet.
 
Luke Shaw  ígéretes tehetség, de még nem mutatta meg, igazán mire képes. Sokat várok tõle!
 
 

Bár az utóbbi három meccsén nyeretlen a Manchester City, ám az elõzõ derbiken rendre õk diadalmaskodtak. Hogyan kerekedhetne felül a Manchester United a városi riválison?

 

László Ágnes:  Olyan forgatókönyvet el tudnék képzelni, mint a 2012/13-as idényben, amikor 3—2-es Manchester United-gyõzelem született a City stadionjában. Rooney duplázott, Robin van Persie a 91. percben talált be. A City-dukkerek rémálmaiban minden bizonnyal sokszor elõjön az a kép, amikor a United-játékosok kék füstbe burkolózva ünneplik RVP-gólját.

Maximális koncentrációra lesz szükség és arra, hogy Robin van Persie jobban használja ki a helyzeteit, mint a szezon korábbi meccsein. Talán a Chelsea elleni gólja nagy lökést adott neki és kiszakad majd a gólzsák.

 

Milyen mérkõzésre számítasz?

 

László Ágnes: Feszült, kiélezett meccsre számítok és arra, hogy a Vörös Ördögök kontratámadásokra rendezkednek majd be. David Silva sérülés miatt nem lesz bevethetõ, ezért kevesebb kreativitást várok a riválistól. Mindez egyértelmûen komoly érvágás Pellegrini együttesének és nagy elõny a Van Gaal legénységnek. Fellaini számomra eddig a szezon egyik legkellemesebb meglepetése. A West Brom ellen fantasztikusan szállt be és zseniális gólt szerzett, valamint a Chelsea ellen is jól játszott, így a vasárnapi derbin is ezt várom tõle. Az a megérzésem, hogy Rooney gólja dönti el a meccset.

 

Ha Louis van Gaal helyében lehetnél, milyen kezdõt küldenél ki a City ellen?

 

László Ágnes: De Gea – Shaw, Rojo, Smalling, Rafael - Blind, Fellaini – Di María, Mata- Rooney -Robin van Persie

 

Tippeld meg a találkozó végeredményét!

 

László Ágnes: Véleményem szerint 2–1-re nyer a United. A szomszédból Agüero, míg nálunk Robin van Persie és Rooney szerzi a gólokat. 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik László Ágnesnek az interjúért!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!