Neville: De Gea remek kapussá érett

Gary Neville külön kiemelte és megdicsérte David de Geát a vasárnapi, Liverpool ellen nyújtott teljesítménye után.


Annak ellenére, hogy a hazai csapat 3-0-ra gyõzött az õsi rivális ellen az Old Traffordon, a Sky Sports szakértõje a spanyol válogatott játékost választotta a meccs emberének.
 
De Gea számos lenyûgözõ védést mutatott be a mérkõzés folyamán, ezzel pedig még egy kapott gól nélküli mérkõzés van a háta mögött, valamint a vendégeket is sakkban tartotta. Két évvel ezelõtt kritizálta a White Hart Lanen nyújtott bizonytalan teljesítményéért, a United egykori kapitánya most viszont dicséretekkel halmozta el a 24 éves játékost.
 
Neville azt állítja, hogy a hálóõr játékának 4 területén látható jelentõs fejlõdés, emiatt pedig a világ egyik legjobb kapusává nõtte ki magát.
 
"Óriási fejlõdés látható a játékában. A kapura lövéseket mindig is jól kezelte, ezt már az elsõ meccsein is láthattuk" - mondta Neville a Monday Night Football címû mûsorban.
 
"Ezen kívûl viszont van négy olyan elem a játékában, amiben jelentõsen fejlõdött, az elsõ ilyen pedig a beadások kezelése, bár szerintem ez még továbbra is nagy problémát jelent a számára."
 
"Az idei szezonban viszont már ez is sokat javult. Most már elkapja a labdákat és dominálja a területét. Hihetetlen, de az egész szezonban eddig csak egyszer, az Arsenal ellen öklözte ki a labdát."
 
"Eddig csak egyszer hibázott, a West Ham ellen, amikor kijött egy beadásra és csak csapkodott a levegõben, szóval talán ez az egyetlen olyan dolog amiben javulnia kell."
 
"Ha viszont megnézzük, hogy mennyit javult ahhoz képest ahogy három évvel ezelõtt játszott...egészen megdöbbentõek a számok."
 
 
Neville azt is megemlíti, hogy szerinte a hispán játékos a védõitõl kapott passzokkal is jobban megbírkózik és abban is sokat javult, hogy a jó oldalra tolja ki a labdákat.
 
"Vasárnap teljesen magabiztos volt, uralta a játékot, felugrott, ezzel megnehezítve Raheem Sterling dolgát, ezek pedig mind óriási fejlõdésre utalnak" - mondta Neville.
 
"Két éve még nagyon 'kemények' voltak a kezei. Ahányszor eltalálta egy lövés, az mindig visszapattant róla, ha pedig védõ vagy, akkor nem akarod, hogy a labda visszapattanjon a kapusodról, mert abból bármi lehet."
 
Végezetül Neville úgy hiszi, hogy De Gea most már kitûnõ az egy az egy elleni szituációkban.
 
"Szerintem egy kapusnak 7-8 helyzetben gyõztesként kellene kikerülnie 10 egy az egy elleni szituációból" - magyarázta Neville.
 
"De Gea mostanában teljesen uralja az ilyen helyzeteket és olyan mintha azt mondaná: 'Gyerünk, próbálj megverni, én nem fogom megkönnyíteni a dolgodat.' Egymás után nyeri meg a meccseket a Unitednek, a United kapusától viszont ezt el is várják."
 
Neville szerint De Gea jelenleg a világ egyik legjobb kapusa.
 
"Az utóbbi két évben fizikailag is sokkal érettebb lett, viszont az elmúlt egy-másfél évben technikailag is borzasztó sokat fejlõdött, a mostani szezonról nem is beszélve. Egy igazán remek kapussá érett."
 
Neville egykori munkáltatóját is figyelmeztette, hogy gyorsan cselekedjenek és kössék a klubhoz De Geát egy hosszútávú szerzõdéssel amilyen hamar csak lehet, mielõtt egy rivális udvarló elcsenné ez orruk elõl.
 
"Mivel nagyon nagyon fontos játékossá vált a számukra, a Manchester Unitednek egy új szerzõdést kell kötnie a sráccal. Amikor sikerül szerezni egy ilyen kapust, akkor ragaszkodni kell hozzá."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!