Neville: A United ott lesz az elsõ négy között

Gary Neville szerint a Manchester United és az Arsenal lesz az a két csapat, akik még odaérnek az elsõ négy közé a Bajnokok Ligájáért folytatott harcban, a Liverpoolt és a Tottenhamet is megelõzve.


Louis van Gaal fiai jelenleg a harmadik helyen tanyáznak 43 ponttal, miután a hétvégén 3-1-re legyõzték a Leicester City-t az Old Traffordon. Egy ponttal van lemaradva mögöttük a Southampton és az Arsenal, majd õket két pont lemaradással követi a Tottenham.

 

Neville bevallja, korábbi klubja jelenlegi formája elmarad sok más közelükben lévõ csapatétól, ugyanakkor hisz abban, hogy a United visszakerül egy éven belül Európa legrangosabb sorozatába.

 

"A United teljesítménye az utolsó három vagy négy hónapjában váltakozó volt. Egyszer kaptak csak ki 15 mérkõzésükbõl" - nyilatkozta Neville a Monday Night Football-nak.

 

"A formájukat tekintve jelen pillanatban nem lehet õket összehasonlítani a Liverpool, Arsenal és a Tottenham csapataival, azonban nyerik a mérkõzéseiket és gyûjtögetik a pontokat."

 

"A gyõzelmük a Leicester ellen papírforma volt, amire szükségük volt. Kérdeztem nemrégiben, hogy Daley Blind miért nem passzol többet elõre, majd egyre többször kezdett elõre is adogatni és meg is lett az eredménye, hihetetlen labdát adott Van Persie-nek, akitõl pedig megszokhattuk, hogy az ilyen helyzeteket berúgja."

 

 

"Az egyetlen kritika, ami Van Gaal-val szemben felmerülhet, az a csapat második félidei mentalitása, de ígyis behúzták a mérkõzést és az igazi próbatétel ezután várja õket, mikor is vasárnap a West Ham csapatához látogatnak."

 

"Nem igazán vagyok elragadtatva a Leicester elleni meccs miatt, volt egy pillanat, mikor azt akartam hinni, végre ismét az Old Traffordon vagyok, ahol a csapat egy félidõ alatt el tud intézni egy mérkõzést, aztán pedig a második félidõben mintha kicserélték volna a fiúkat, az elsõ félidei teljesítményüktõl messze elmaradtak."

 

"A Kalapácsosokat idegenben nagyon nehéz legyõzni, azonban magabiztos vagyok azt illetõleg, hogy a United oda fog érni az elsõ négy közé, megelõzve az Arsenalt, Liverpoolt és a Spurst is, ezzel pedig biztosítják helyüket az Európai porondon."

 

"A többi csapat nehéz periódus elé néz, hiszen vár rájuk az Európai szereplés, míg a United-nek lesz egy szabad hete."

 

 

Annak ellenére, hogy a szezon eddig a United számára ellentmondásosra sikerült, Neville hisz benne, hogy az egyre javuló csapaton már látszanak a Van Gaal menedzselési stílusára utaló jelek.

 

A Vörös Ördögök csupán egy góllal kaptak többet, mint a második helyen tanyázó Manchester City és kettõvel kevesebbet kapott a listavezetõ Chelsea, Neville szerint ez a mutató is a menedzser sikerességét jelzi.

 

"A rugalmasság az a minõség, amit minden menedzser elvár a csapatától és mikor Van Gaal a klubhoz érkezett, igazi támadó focit vártam és magas szintû labdabirtoklást - ami ezen ismeretek alapján nyilvánvaló" - tette hozzá Neville.

 

"Olyan széljátékra számítottam, mint amilyen a régi holland 4-3-3-as rendszerben is volt, szóval sok olyan dolgot vártam el a csapattól, amit még nem láttam. Az alapozás viszont a rugalmasság rovására ment, ennek köszönhetõen pedig kevés gólt is láthatunk."

 

"Ha úgy játszottak volna a szezon elején, mint ahogyan azt most tették a Leicester ellen, nem aggódnék amiatt, hogy a United odaér-e az elsõ négy közé."

 

"Úgy gondolom, mivel nem kell most az Európai porondon is teljesíteniük, a United oda fog érni a Bajnokok Ligáját érõ helyre, az Arsenal, a Chelsea és a City társaságában."


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!