Lingard remeklése az U21-es EB-n

Anglia a szerdai, olaszok elleni 3-1-es vereség következtében hamar búcsúzott a Csehországban megrendezésre kerülõ U21-es Európa-bajnokságról, azonban Jesse Lingard számára némi vigaszt jelenthet, hogy remekül szerepelt a válogatott tagjaként.


A Warringtonban született saját nevelésû játékos a válogatott mindhárom mérkõzésén pályára lépett és egy lenyûgözõ gólt szerzett. Most lássuk Lingard egyéni szerepését a Háromoroszlánosok mezében.

 

Anglia U21 - Portugália U21 0-1

 

A B csoport nyitómeccsén Gareth Southgate kezdõként küldte pályára Lingardot és a 22 éves játékos nem volt messze a gólszerzéstõl, hiszen két nagyszerû lövése is volt az élénk elsõ félidõ során. Annak ellenére, hogy a csapat egy szoros mérkõzésen Joao Mario góljának köszönhetõen vereséget szenvedett, Anglia szövetségi kapitánya különleges dicséretet mondott a keret egyetlen United játékosáról: "Úgy gondolom, Jessenek volt néhány rendkívül izgalmas megmozdulása és végig veszélyt jelentett" - mondta Southgate. "Nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene a teljesítményünk miatt."

 

"Meglátjuk mint mond a fõnök, mikor visszatérek. Mindig is a Unitedben szerettem volna játszani, és továbbra is ez a célom. Szerencsétlen voltam az elõzõ szezon elején, nem tudjuk mi lett volna, ha nem sérülök meg."

 

Anglia U21 - Svédország U21 1-0

 

A Portugália elleni remeklés ellenére Lingard helyett Alex Pritchard, a Tottenham játékosa kezdett, azonban az 55. percben a Spurs játékosát Lingard váltotta, aki nem sokkal a lefújás elõtt egy elképesztõ kapáslövéssel megszerezte a gyõzelmet, ezzel csapata hõsévé lépett elõ. "Szabadon voltam a tizenhatos elõterében, a labda pedig felém közeledett. Amint ellõttem, tudtam, hogy gól lesz" - mondta. Southgate örült a középpályás góljának, azonban hamar elismerte: "Hiba volt kihagyni a kezdõbõl, kiváló formában van, nem csak az elsõ mérkõzésen, hanem az edzéseken is."

 

Anglia U21 – Olaszország U21 1-3

 

Jesse visszakapta helyét a kezdõben szerdai mérkõzésen, ahol Angliának egy döntetlen is elég lett volna a csoportból való továbbjutáshoz. Ehelyett Marco Benassi duplájának és Andrea Belotti góljának köszönhetõen vereséget szenvedtek. A második félidõ során Lingard két lövése sem sokkal kerülte el a kaput, majd a mérkõzés végén az õ kreativitásának volt köszönhetõ Nathan Redmond becsületgólja.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!